(FOTO) U Islamskom centru Hanovi održano finale kviza “Svijet islama”: Prvo mjesto osvojila Goduša

1520

U Islamskom centru Hanovi sinoć je nakon akšam namaza održano finale kviza ”Svijet islama” za polaznike mektebske nastave MIZ Visoko.

MARKETING

Ovo je već peta godina zaredom kako se ovaj projekat realizuje na nivou MIZ Visoko. Ove godine je učestvovalo 36 mekteba, sa po tri učenika u ekipi.

Nakon sedamnaest kvizova, zanimljive borbe i nadmetanja, tri ekipe su ušle u finale: Goduša, Tabhana-Novo Brdo i Orašac.

Finale je bilo u pravom smislu te riječi, veoma neizvjesno i zanimljivo do samog kraja. Nakon posljednje igre imali smo rezultat koji je glasio:

  1. Goduša 63,50 bodova
  2. Tabhana-Novo Brdo  58,60 bodova
  3. Orašac 47,45 bodova

Ekipe su predstavljali sljedeći takmičari:

Goduša: Emin Zukić, Faris Ahmić i Adha Zukić –mu’allim Rasim ef. Alihodžić.

Tabhana-Novo Brdo: Ismail Dedić, Afan Limo i Bakir Čehajić – mu’allim Edžnan ef. Hajrić.

Orašac: Ajdin Dervić, Nudžejma Džinalić i Merima Čehajić – mu’allim Džemail Nukić.

Glavni imam MIZ Visoko, Ibrahim ef. Hadžić je na samom kraju čestitao svim takmičarima, posebno pobjednicima, te uručio prigodne nagrade za osvojena mjesta.

Ovo je svakako jedan od najzanimljivijih projekata za djecu koji se održavaju u toku jedne mektebske godine. Preko stotinu takmičara je učestvovalo u ovom kvizu, u kojem su odgovorili na oko tri stotine pitanja iz oblasti Islama, te su imali priliku da mnoge stvari obnove, ali i da nauče puno toga.

Realizatori ovog projekta su Behaija ef. Zeherović i Edžnan ef. Hajrić.

Komentari

komentara