FOTO: U KSC “Mladost” otvorena završnica rukometnog prvenstva BiH za mlade kadete

556

Kako je i najavljivano ranije tokom ove sedmice danas je u Kulturno-sportskom centru “Mladost” u Visokom prigodnom svečanošću i utakmicama grupne faze otvorena završnica Državnog prvenstva BiH u rukometu, za kategoriju U-13, odnosno, za mlade kadete.

Nakon što su na kraju prošle godine uspješnu sezonu mladi visočki rukometaši krunisali i titulom državnog prvaka, na kraju ove sezone RK Bosni Centrotrans pripala je čast da bude domaćin završnice državnog prvenstva u ovoj kategoriji. Tako je danas na parket visočke dvorane, pored domaćina Bosne Centrotrans, istrčalo još osam ekipa, koje će se nadmetati za titulu prvaka BiH.

Na samoj svečanosti otvaranja završnog turnira državnog prvenstva predstavljeno je svih devet ekipa, među kojima se nalaze: HRK Izviđač iz Ljubuškog, RK Delminium iz Mostara, RK Borac iz Banja Luke, RK Kozaru iz Kozarske Dubice, RK Slogu iz Doboj, RK Maglaj, RK Žepče, RK Speed iz Gradačca, te najzad domaćin RK Bosna Centrotrans.

Ovom prilikom publici, ali i članovima ekipa, obratio se Edin Bukva, predsjednik UO RK Bosna Centrotrans Visoko, koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog organiziranja ovog događaja, te koji je najzad i proglasio završnicu državnog prvenstva otvorenom.

“Nama je zadovoljstvo što se završnica državnog prvenstva igra u Visokom. Mi smo, u ovoj kategoriji, prošlogodišnji prvaci Bosne i Hercegovine, pa je svakako bio red da se završnica i održava upravo u našem gradu. Uspjeli smo dobiti tu organizaciju i nadam se da će naša ekipa, pored svih dobrih učesnika, uspjeti odigrati dobre utakmice i odbraniti titulu državnog prvaka.” – kazao je za čitaoce portala Visoko.co.ba ovom prilikom Edin Bukva, dodavši:

“Malo težu grupu imamo, pogotovo jer su sve ekipe ovdje izuzetno kvalitetne, ali ja vjerujem u naše igrače i trenere, te sam siguran da će se itekako boriti do posljednjeg trenutka da odbrane titulu prvaka Bosne i Hercegovine.”

Tokom prvog dana sve ekipe će odigrati po dvije utakmice grupne faze, u borbi za prolazak u samo finale prvenstva, dok će drugi dan također početi posljednjim utakmicama grupne faze. Sama završnica turnira bit će krunisana utakmicama za plasman, te najzad i finalnom utakmicom nakon koje će biti poznat rukometni prvak BiH u kategoriji mladi kadeti.

Svakako, na kraju dana na portalu Visoko.co.ba moći ćete pronaći detaljan izvještaj o svim utakmicama, kao i o poretku ekipa u grupama, a do tada donosimo vam kraću fotogaleriju sa otvaranja završnice državnog prvenstva BiH u rukometu za mlade kadete, dok sve fotografije možete pogledati na našoj facebook stranici Visoko.co.ba.

Komentari

komentara