Naslovnica Foto Korner FOTO: U Singa...

FOTO: U Singapuru ogroman interes i poštovanje za Bosanske piramide

824

Bosanske piramide nisu nepoznanica za Singapur. Ovaj višemilionski grad/država na jugoistoku Azije po drugi put je ugostio dr. Semira Osmanagića. Ponovo sadržajan program: dva predavanja, gostovanje na vodećoj radio stanici, intervju za najveće dnevne novine i mnoštvo susreta sa gostima Bosanske doline piramida, bivšim i budućim.

Voditeljica najslušanijeg radio “Live 938” Daphne Lim bila je oduševljena intervjuom sa Osmanagićem te je u odjavi emisije izjavila:

“Ako me sutra ne bude na radio programu to znači da sam otišla volontirati u Bosnu”.

Predavanje o prvim europskim piramidama privuklo je stotinu posjetioca u Singapurski Medicinski centar. Nakon trosatnog predavanja komentari su bili jednodušni: puna potpora Fondaciji, a svi koji mogu doći će u Visoko slijedeće ljeto. Divna energija Malajaca, Kineza, Europljana, Australijanaca, hindusa, muslimana, taoista i ostalih ispratila je pronalazača bosanskih piramida.

Novinarka najtiražnijeg dnevnog lista u Singapuru Carolyn Khew, intervjuirala je dr. Osmanagića za nedjeljno izdanje “The Straits Times”.

Medijska promocija najvećih svjetskih piramida se ne zaustavlja.

Organizatori trodnevne međunarodne konferencije “International Spirit and Wellness” pozvali su predavače iz SAD, Indije, Singapura, Malezije i BiH. Konferencija je prodor indijske neprofitne organizacije PSSA (Pyramid Spiritual Science Academy) u Singapuru. Čelnik organizacije je od 1982. Brahmarshi Patriji. U Bangaloreu i Hyderabadu je izgradio dvije piramide u koje može da stane šest i tri hiljade posjetilaca. U indijskim selima je u protekle tri decenije inicirao izgradnju više od 10.000 piramida! Autor je metode meditacije u piramidama zasnovane na disanju. Njegovi sljedbenici ga smatraju svetim.

Nakon održanog predavanja Semira Osmanagića drugog dana Konferencije, Patriji je izašao na govornicu i obratio mu se riječima:

“Prije šest godina sam čuo na jednom skupu u Hrvatskoj za bosanske piramide. Tada nisam mogao ući u BiH bez vize. Danas mi se ispunila želja da upoznam i ugostim Swamijija Osmanagića. Imali ste čast čuti predavanje velikog učitelja.”

“Swamiji” (“Svamidži”) je titula u Indiji koja se daje velikim životnim učiteljima, odnosno u hindu religiji koju zaslužuju vodeća duhovna lica.. Kada vas sveto lice nazove svamidžijem, onda vam odaje veliku čast. To je znak za sve sljedbenike da vas također oslovljavaju tom titulom.

Brahmarshu Pramiji je donio odluku da u ljeto 2016. godine organizuju grupu iz Indije za posjetu bosanskim piramidama.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.