Naslovnica Sport Borilački sportovi FOTO: U Visok...

FOTO: U Visokom počeo Međunarodni taekwondo turnir “Bosna Open 2016”

989

Danas je u Kulturno-sportskom centru “Mladost” počeo Međunarodni taekwondo turnir “Bosna Open 2016” u organizaciji visočkog kluba TKD “Bosna”.

U 7:00 počela je priprema takmičara, a od 9:00 do 10:00 turnir je svečano otvoren.

-Četvrti put TKD “Bosna” Visoko organizuje ovu vrstu turnira u Visokom. “2013. godine počašćeni smo da budemo domaćini turnira ovdje u Visokom, gdje je uzelo učešće 380 takmičara, te smo i 2015. organizovali turnir, gdje je učestvovalo 712 takmičara. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, Klub TKD “Bosna” sa svojih 400 redovnih članova, organizuje vlastiti turnir ‘Bosna Open 2016’ – kazao je za visoko.co.ba glavni organizator i prvi čovjek kluba, Edin Kajević.

Dvorana Taekwondo (1)

Ovo je prvi turnir međunarodnog karaktera, dodaje Kajević, u kojem učestvuje 465 takmičara iz tri zemlje, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

-Bitno je istaći da su se svi klubovi sa nivoa BiH odazvali da podrže ovo međunarodno takmičenje, što je jako značajno i za klub i za takmičenju – ističe Kajević.

Takmičari će se boriti na šest postavljenih borilišta, od kojih su četiri za borbe, dok je po jedno borilište postavljeno za pomse i kik udarce. Čak 118 članova visočkog TKD kluba učestvuje u takmičenju, a zbog dosadašnjih uspjeha i danas očekuju dobre rezultate.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.