(FOTO) Ugostiteljski objekti u Visokom otvoreni nakon dva mjeseca: Rijetki građani uživali u ispijanju kafe na suncu

1688
Ugostiteljski objekti u Visokom ponovo otvoreni (Foto: Visoko.co.ba)

Nakon više od dva mjeseca Krizni štab za praćenje koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine ukinuo je zabranu rada ugostiteljskih objekata, te su mnogi od njih sinoć ili danas otvorili svoja vrata za prve goste. Tako je i u Visokom, gdje je veliki broj ugostitelja pripremio svoje objekte kako bi spremno već od danas dočekali goste koji su navikli na njihove objekte.

MARKETING

Mnogi vlasnici bili su iznenađeni da je odluka o ukidanju zabrane poslovanja donesena tako naprasno, iako je bilo predviđano da će ugostiteljski objekti biti otvoreni tek 28. maja, te da im je bilo potrebno neko vrijeme kako bi pripremili svoje objekte, ali da gosti mogu biti sigurni da će standardno dobra usluga biti isporučena. Također, ističu i kako su ispoštovane sve higijensko-epidemiološke preporuke, te je bilo primjetno da se velika većina pridržava preporuka kao što je nošenje zaštitnih maski.

Ipak, tokom dana nije bilo mnogo gostiju u baštama kafića, koje su otvorene, no ugostitelji ističu kako to nije neobično, s obzirom da je trenutno sveti islamski mjesec ramazan, kada veliki broj naših sugrađana posti.

Ali i uz sav početni entuzijazam neki od ugostitelja izrazili su i skepticizam, te strah kako neće baš moći, uz smanjene kapacitete, poslovati u mjeri koja će održavati njihove poslove. Ipak, kako kažu, gosti ne smiju da ispaštaju i potrudit će se da, uz sve higijensko-epidemiološke mjere, obezbijede što bolju uslugu.

Visočki ugostitelji uskoro otvaraju lokale: Mnogi od njih zabrinuti za budućnost svog posla i radna mjesta

Podsjećamo, naredbom Federalnog štaba civilne zaštite, ugostiteljski objekti u ovom bh. entitetu zatvoreni su 18. marta, a rigorozne mjere tada su donesene u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara