FOTO / Ulice Visokog u srijedu navečer gotovo prazne: Kafići i restorani zatvoreni, naredbe FŠCZ ispoštovane

2037

Ulice Visoko u srijedu navečer bile su gotovo prazne, nakon što je proteklih dana u cijeloj državi zavladalo vanredno stanje, u cilju prevencije širenja koronavirusa (COVID 19), kakvo je nastupilo i u brojnim zemljama širom svijeta.

MARKETING

Brojni Visočani odlučili su poslušati naredbe i savjete Federalnog štaba civilne zaštite, ali i sopstvenu savjest, te su večeras ostali u domovima. Ugostiteljski objekti su zatvoreni, u skladu s naredbama FŠCZ (Federalnog štaba civilne zaštite), kao i brojni drugi društveni objekti u našem gradu, te je na ulicama moguće sresti tek mali broj ljudi.

Podsjećamo, Federalni štab civilne zaštite donio naredbu da se zabranjuju sva javna okupljanja, da se obustavlja rad svim ugostiteljskim objektima (restoranima, picerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovima, čajdžinicama…). Također je naređeno da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija (muzeji, pozorišta, koncertne dvorane, umjetničke galerije, kina, bazeni, spa centri, teretane…).

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, te restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za hotelske goste, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera. Naredba se primjenjuje od 18. marta 2020. godine u šest sati ujutru.

U Bosni i Hercegovini do sada je zabilježeno 39 slučaja zaraze korona virusom.

Po gradovima i mjestima situacija je sljedeća – u Banjoj Luci 21, u Zenici 3, u Čelincu 2, u Mostaru 4, Bihaću, Srpcu, Laktašima, Modriči, Tešnju, Prnjavoru i Orašju po jedan slučaj. Dva pacijenta su do sada izliječena.

Na kraju, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa.

I svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.