(FOTO) Vernissage razgovori – Sjećanje na Ibrahima Ljubovića u Zavičajnom muzeju

328

Sjećanjem na Ibrahima Ljubovića, tačnije jednom vrstom razgovora o ovom velikanu bh. slikarstva, u Visokom je na najbolji mogući način napravljen sjajan uvod u sutrašnje zvanično otvaranje 18. manifestacije “Dani Zaima Muzaferije”. Vernissage razgovori su organizovani u Zavičajnom muzeju u Visokom, a o slikaru, njegovim djelima kao i o njegovom životu govorili su Abdulah Sidran, Ljubovićev prijatelj i savremenik, Ibrahim Krzović, istoričar umjetnosti, Ivana Udovičić, istoričar umjetnosti te Džemail Silajdžić, akademski slikar.

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.