(FOTO/VIDEO) Mladi heroj Afan Habibović sa prijateljima pružio podršku djeci oboljeloj od raka

531

U Bosni i Hercegovini se deveti mjesec u godini obilježava kao “Zlatni septembar”, odnosno mjesec podizanja svijesti o dječijem raku i podrške djeci oboljeloj od karcinoma. Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” ove godine “Zlatni septembar” obilježava pod sloganom “Odraz u ogledalu je budućnost. Ostvarimo je zajedno!”. Tim povodom, planirane su brojne aktivnosti, a jedna od njih bila je zakazana za 25. septembar, kada se u Visokom trebala održati humanitarna šetnja/trka u kojoj bi imali priliku učestvovati svi građani BiH, ali i brojni roditelji i djeca. Na čelu projekta, kao jedna vrsta domaćina, trebao je biti mladi visočki heroj Afan Habibović, međutim zbog pogoršanja epidemiološke slike, donesena je odluka da se humanitarna šetnja/trka odgodi za neki povoljniji termin.

Ipak, Afan nije želio da tom odlukom propadne šansa da Visoko makar na simboličan način obilježi “Zlatni septembar” te je odlučio da pozove nekoliko svojih prijatelja i u utorak, 14. septembra 2021. godine, šetnjom kroz Visoko i sam pruži podršku svoj djeci oboljeloj od karcinoma. U njegovoj šetnji su mu se pridružili prijatelji iz nekoliko gradova centralne Bosne te svu svi zajedno napravili krug kroz Visoko u dužini od preko tri kilometra. Na kraju su svi zajedno sa platoa ispred Kulturnog centra u Prijekom pustili zlatne balone u vazduh sa jasnom porukom da bolesna djeca nisu sama i da bolest nije kraj, nego da zajedničkom borbom možemo savladati sve nedaće. Također, predstavnici Neformalne grupe trkača “Kilometar života” uručili su diplomu Afanu, kao simboličnu nagradu za uspješnu organizaciju događaja.

U nastavku možete pogledati i fotografije sa šetnje visočkim ulicama.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.