FOTO/VIDEO: Prezentacija letjelice helikoptera Delfin: Ministar MUP-a ZDK Dario Pekić u letu iznad Visokog

Danas je Zenici upriličena prezentacija helikoptera Delfin koji koristi većina europskih policija. Prezentaciji ovog helikoptera su prisustvovali ministar MUP-a ZDK Dario Pekić i komesar MUP-a ZDK Rusmir Šišić. U pitanju je helikopter izuzetnih karakteristika za policijske namjene, a može primiti osam članova posade i dva pilota.

Pored izuzetnih karakteristika ova letjelica posjeduje i opremu za medicinsku evakuaciju, gašenje požara, kao i uže za spuštanje i podizanje prilikom evakuacija. Helikopter je opremljen i sa dva motora koja ovoj letjelici daju posebnu sigurnost prilikom obavljanja letova. Helikopter bi, ukoliko dogovori budu uspješni, trebao biti nabavljen za potrebe policije Zeničko – dobojskog kantona, što je još jedan korak u modernizaciji i opremanju policije našeg kantona.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.