FOTO + VIDEO / Sniježne padavine nas napokon nisu iznenadile: Sve gradske i prigradske ceste u Visokom prohodne, a čišćenje snijega je i dalje u toku

448

Nakon dugo godina, snijeg nije iznenadio izvođače koji su angažovani za zimsko održavanje lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Grada Visoko, te su izvođači radova od ranih jutarnjih sati, tačnije od kada je snijeg kasno sinoć počeo da pada profesionalno i brzo reagovali, a sve s ciljem osiguranja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju u Visokom.

Kao što se može vidjeti u našoj fotogaleriji, gradske ulice su potpuno čiste od snijega, a kako je za Visoko.co.ba kazao Evvel Žutić iz Odsjeka za komunalne poslove i zaštitu okoline Grada Visoko, mehanizacija svih izvođača radova na zimskom održavanju puteva u Visokom radi u punom kapacitetu kako bi svi putevi na području Visokog bili čisti.

 

Podsjećamo, početkom decembra prošle godine gradonačelnik Mirza Ganić je istaknuo da se od  izvođača radova na zimskom održavanju očekuje puna profesionalnost i brza reakcija, a sve s ciljem osiguranja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Za održavanje na području Gračanice u dužini od 48,10 km angažovana je firma „Mušinbegović gradnja“ d.o.o Visoko. U odnosu na prethodnu godinu u ovom dijelu je održavanje povećano za nešto više od 4 km puteva. „Mušinbegović gradnja“ d.o.o je angažovana i za područje Buci i to u dužini putnih pravaca od 39,10 km, što je i u ovom području više za 3,40 km u odnosu na prethodnu godinu.

Odgovorna lica pružaoca usluga su Aziz Avdibegović (061/176-966) i Enhar Mušinbegović (061/697-787). Nadzorno lice uime Grada Visoko za područje Gračanice je Evvel Žutić (032/732-597), dok je nadzorno lice za područje Buci Mahir Karavdić (032/732-592)

Za održavanje na području Donjeg Moštra  u dužini od 65,40 km angažovana je firma „ATLAS – D“ d.o.o Visoko. I ovo područje u odnosu na prethodnu godinu je povećano za nešto više od 5 km putnih pravaca.

Odgovorno lice pružaoca usluga je Jasmin Dlakić (061/136-073), dok je nadzorno lice uime Grada Visoko Almir Osmanbegović (032/732-524)

Za održavanje puteva i trotoara u gradu je angažovano preduzeće JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko. Odgovorno lice je Edin Hindija (061/834-751), a nadzorno lice Evvel Žutić (032/732-597)

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.