Visočke gimnastičarke, o kojim smo pisali tokom jučerašnjeg dana, a koje su jučer učestvovale na 8. Montenegro kupu u ritmičkoj gimnastici, koji se održava u Budvi (Crna Gora), javile su nam se sa sjajnim vijestima i odličnim rezultatima koje su ostvarile članice Kluba ritmičke gimnastike “Visoko”.

MARKETING

Jedna od trenerica KRG “Visoko”, Melika Nazifović, dala je kratku izjavu iz Budve za Visoko.co.ba:

“Takmičarke KRG “Visoko”, koje su nastupile na osmom Montenegro kupu su ostvarile sjajne rezultate i velika nam je čast što smo na ovakav način predstavile naš grad Visoko i Bosnu i Hercegovinu. Važno je kazati uz sve ovo da je ovo međunarodno takmičenje u ritmičkoj gimnastici i da su na takmičenju učestvovali klubovi iz Izraela, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, što ostvarene rezultate naših takmičarki čine još većim.

Najmlađe članice KRG “Visoko” su ostvarile odlične rezultate, koje smo već pobrojali u prethodnoj izjavi za vaš portal, a to su:

krg visoko budva (2)Arnela Bećković, 1. mjesto; Berna Šerak, 2. mjesto; Belma Eylem Babić, 3. mjesto;  Lamija Muzaferija, 7. mjesto; Nadina Lopo, 1. mjesto; Lamija Imamagić, 3. mjesto i Emina Čutura, 2. mjesto. ” – kazala je u izjavi za naš portal zadovoljna trenerica Nazifović.

Također, i starije takmičarke visočkog kluba ostvarile su sjajne rezultate, a trenerica Nazifović je kazala o tome:

“Pored mlađih članica i one nešto starije su ostvarile sjajne rezultate i osvojile su medalje, pa je tako Hana Lendžer osvojila, u veoma jakoj konkurenciji, osvojila odlično 2. mjesto u disciplini obruč, dok je u disciplini vježba s loptom osvojila 4. mjesto.

Iman Karavdić je u disciplini sva četiri gimnastičarka rekvizita osvojila 3. mjesto.

Također, na ovom takmičenju za KRG “Visoko” nastupila je i najbolja reprezentativka BiH u ritmičkoj gimnastici, Adisa Bijelić, koja je osvojila 2. mjesto u disciplini obruč, a u disciplini ostala tri rekvizita osvojila je sjajno 1. mjesto.

Posebnu nagradu na takmičenju ostvarila je i trenerica KRG “Visoko”, Alina Rajkić, koja je dobila nagradu za najljepšu sutkinju međunarodnog takmičenja.”

Nama, iz redakcije Visoko.co.ba, ne preostaje ništa drugo osim da čestitamo takmičarkama iz KRG “Visoko”, te da im poželimo sretan put u povratku iz Budve, kao i sjajne rezultate u nastavku godine.

A fotogaleriju sa ovog takmičenja možete potražiti klikom na naslov: FOTO: Članice KRG “Visoko” sa mnogo medalja sjajne na takmičenju u Budvi, uskoro kraj takmičenja i kompletan izvještaj.

Komentari

komentara