FOTO: Visočki izviđači u akciji čišćenja stećaka u Zagoricama

769

Odred izviđača „Visoko“ Visoko je dana 01. 06. 2015.godine počeo sa realizacijom projekta „Izviđači to mogu“ koji će trajati narednih 10 (deset) mjeseci.

MARKETING

Druga od aktivnosti koja je zamišljena ovim projektom, a koja je uspješno i realizovana, je čišćenje lokaliteta stećaka na lokaciji Zagorice (prva od tri lokacije) dana 16. 06. 2015. godine.

Od 10:00 časova pa sve do kasnih poslijepodnevnih sati Odred izviđača „Visoko“ je, u saradnji sa Zavičajnim muzejom Visoko, sa jednim dijelom članstva organizovao čišćenje lokaliteta stećaka na lokaciji Zagorice

Samoj ovoj aktivnosti prisustvovalo je 37 izviđača i planinki, brđana i 3 osobe ispred Zavičajnog muzeja Visoko.

Osim same aktivnosti čišćenja lokaliteta, u saradnji sa Zavičajnim muzejom Visoko, je održan i edukacijski čas na temu stećaka, gdje su se kroz interaktivnu radionicu članovi Odreda upoznali sa historijom, nastankom i značajem stećaka.

Atmosferu i slike možete pogledati na zvaničnoj FB grupi Odred izviđača Visoko, na našem FB profilu Odred izviđača Visoko.

Ovim putem pozivamo i ostale prijatelje i simpatizere Odreda da nam se priključe kako realizaciji ovog projekta tako i ostalim aktivnostima koje realizuje Odred izviđača „Visoko“.

Ova aktivnost je dio projekta „Izviđači to mogu“, koji realizuje Odred izviđača Visoko u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“, kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Komentari

komentara