(FOTO) Visočki rekorder: Mladi košarkaš Admir Rizvanović postigao 51 poen na utakmici Lige mladih

1801
Admir (lijevo) sa kolegom nakon pobjede u Kaknju
Admir (lijevo) sa kolegom nakon pobjede u Kaknju

Kažete li da je Visoko grad rukometa, brojni Visočani složit će se sa tom konstatacijom, no svakodnevno stižu novi primjeri kako u našem gradu postoji mnogo potencijala i u drugim sportovima. Jedan od sportova koji je posljednjih godina prebačen u drugi plan, zbog brojnih problema, jeste košarka. Tradicionalno, mnogo mladih ljudi u Visokom bira ovaj sport kao svoj najdraži, a njihov najbolji predstavnik ovih dana je Admir Rizvanović, učenik trećeg razreda Gimnazije “Visoko” koji se upisao u listu rekordera Lige mladih Zeničko-dobojskog kantona.

MARKETING

Naime, Admir već pet godina trenira košarku te je kroz te godine izrastao u sjajnog mladog igrača, a to je dokazao i partijom protiv svojih vršnjaka iz Košarkaškog kluba “Kakanj”, kojima je “utrpao” čak 51 poen.

“Prve košarkaške korake naučio sam igrajući sa svojim ocem i od tada košarka za mene nije sport, to je moja strast koja me čini sretnim. Proteklo kolo odigrali smo utakmicu u Kaknju, protiv KK “Kakanj”, te smo pobijedili rezultatom 81:79. Ja sam imao tu sreću da budem najbolji strijelac pobjedničkog tima sa 51 poenom”, istaknuo je Admir za Visoko.co.ba

 Na ovaj način postao je jedan od rijetkih igrača Lige mladih ZDK koji su uspjeli doći do broja od preko 50 postignutih poena na utakmici. Sjajne brojke bilježi i tokom cijele sezone gdje je u šest odigranih utakmica postizao, u prosjeku, po 35 poena.

“Moj san je jednog dana zaigrati za reprezentaciju BiH i moj trud zbog toga je svakim danom sve veći. Na utakmici u Kaknju imao sam sreću da su moji saigrači dali svoj veliki doprinos, prepoznali moje zalaganje, ali i da je trener odlično vodio utakmicu. To je bio pravi komšijski derbi, jako zanimljiva utakmica za gledatelje i neugodna za nas, s obzirom na to da smo skoro cijeli meč gubili, ali na svu sreću na kraju smo ostvarili pobjedu”, dodaje Admir.

Inače, ovaj mladi Visočanin nastupa za juniorske kategorije Košarkaški klub B.I.G. iz Visokog, a njegov raskošni talent potvrdio je i prvi čovjek ovog kluba, poznati bh. košarkaš Jakub Genjac.

“Sjajno je da imamo ovakve mladiće u našim redovima i veoma smo ponosni na njih. Svi naši mladi igrači pružaju dobre partije, a Admir je jedan od onih koji se ističu, te se nadamo da ćemo sve više i više imati dobrih košarkaša iz našeg grada, kojima ćemo se svi ponositi”, kratko nam je kazao Genjac.

Zanimljivo je i da ovo nije prvi ovosezonski rekord jednog košarkaša iz KK B.I.G. Visoko, budući da je ranije kadet Faris Hodžurda, u pobjedi Visočana protiv ekipe Zavidovića, postigao nevjerovatnih 59 poena.

 Svakako, ovim putem pozivamo vas sve da svojim dolascima na utakmice podržite mlade košarkaše iz našeg grada, a sve informacije o terminima utakmica i drugim zanimljivostima iz ovog kluba možete pronaći na njihovoj Facebook stranici Košarkaški klub B.I.G.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara