FOTO: Visočki rukometaši će do kraja sezone domaće utakmice igrati u novoj dvorani Franjevačkog samostana

1860

Nakon 30 godina odigravanja domaćih utakmica na parketu KSC “Mladost” Visoko članovi visočkog rukometnog kluba Bosna Centrotrans od ove sedmice premještaju se iz tradicionalnog tabora u novoizgrađenu sportsku dvoranu Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom. Svoju prvu utakmicu u novoj dvorani visočki rukometaši će odigrati već ovog vikenda, protiv ekipe RK Krajina iz Cazina, koju će od 18:00 sati dočekati u okviru 17. kola rukometne Premijer lige BiH.

MARKETING

Razloga je mnogo da gotovo 40 godina nakon prve utakmice odigrane 28. novembra 1986. godine protiv banjalučkog Borca, na otvorenju KSC “Mladost”, visočki rukometaši domaći teren presele u novu dvoranu, o čemu smo večeras razgovarali sa predsjednikom Upravnog odbora RK Bosna Centrotrans, Edinom Bukvom.

rk bosna centrotrans u novoj dvorani (9)
Edin Bukva, predsjednik UO RK Bosna Centrotrans

“S obzirom na cjelokupnu situaciju u vezi sa našom gradskom dvoranom na koje nailazimo u protekle dvije-tri godine, posebno u zimskom periodu, kada su zbog niskih temperatura u dvorani veoma loši uslovi za treniranje, koji prouzrokuju veliki broj povreda naših igrača, kako na treninzima i utakmicama, mi smo odlučili da se preselimo u novu dvoranu Franjevačkog samostana. Prvenstveno, nakon otvaranja dvorane, zamisao je bila da naša ekipa u zimskom periodu u ovoj dvorani obavlja treninge, te smo mi bili prva ekipa koja je odradila prvi trening ovdje.” – kazao nam je Bukva na početku razgovora.

Do kraja sezone domaće utakmice u novoj dvorani zbog loših uslova u KSC “Mladost”

Uskoro, nakon prvih treninga u novoj dvorani, Upravni odbor RK Bosna Centrotrans postigao je dogovor sa Franjevačkim samostanom u Visokom kada je riječ o odigravanju domaćih utakmica u novoj dvorani.

“Nakon što smo obavili prve treninge u ovoj dvorani i vidjeli da su uslovi za treniranje i igranje idealni, odlučili smo da pokušamo postići dogovor sa upravom Franjevačkog samostana kako bi naš klub domaće utakmice odigravali ovdje. Ubrzo je taj dogovor i postignut te je meni pripala izuzetna čast i zadovoljstvo da večeras, putem vašeg medija, mogu najaviti da ćemo sve domaće utakmice do kraja ove sezone odigrati u ovoj vrhunskoj sportskoj dvorani.” – govorio je Bukva o preseljenju u novu dvoranu, dodavši:

“Do subote i prve utakmice protiv Krajine ostalo je da ispunimo još neke tehničke uslove za odigravanje, ali to su minimalni radovi koje ćemo mi ako Bog da završiti do vikenda, kako bi se ova i sve naredne utakmice odigrale u ovoj dvorani.”

Poziv navijačima: Podržite nas i u novoj sali, kako bismo stigli do novih pobjeda

Iako su visočki rukometaši ovim preseljenjem u novu dvoranu dobili vrhunske uvjete za treniranje i odigravanje utakmica, pred njima je u nastavku sezone velika borba za opstanak u društvu najboljih rukometnih klubova Bosne i Hercegovine.

“Ovu priliku ću iskoristiti da pozovem i sve navijače na utakmicu protiv Krajine iz Cazina, koja se odigrava u subotu od 18:00 sati, u novoj dvorani Franjevačkog samostana u Visokom. Nadam se da će svi oni koji su nas podržavali i u staroj dvorani doći u subotu, ali i na svaku narednu domaću utakmicu, da nas podrže do ispunjenja našeg konačnog ovosezonskog cilja, a što je opstanak u Premijer ligi BiH za rukometaše. Naša prednost u novoj dvorani jeste njena akustičnost i nešto manje dimenzije u odnosu na staru dvoranu, što će biti prilika za sve naše navijače da naprave odličnu atmosferu koja će, nadam se, odvesti naše rukometaše do pobjede.” – kazao je Bukva u svom pozivu navijačima visočkog rukometnog kluba da posjete sve utakmice, dodavši za kraj razgovora sa Visoko.co.ba:

“Pred nama je velika borba do kraja sezone, ali moramo biti ponosni na svoje igrače, prvenstveno zbog toga što smo jedini klub u Bosni i Hercegovini sa 100% svojim, domaćim igračkim kadrom i to je ono što će nas voditi do opstanka u ovoj sezoni, a zatim i do velikih uspjeha u narednim sezonama, kada već naši mladi igrači stasaju u iskusne profesionalce.”

Komentari

komentara