(FOTO) Visočki trgovački centri prethodnih dana: Police s uljem, brašnom i tjesteninom gotovo prazne, potražnja ogromna

2736

Prethodnih dana u brojnim trgovačkim centrima, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u mnogim državama širom planete, traje velika potražnja za osnovnim životnim namirnicama zbog globalne pandemije koronavirusa.

MARKETING

Posjetili smo i pojedine trgovačke centre u Visokom, gdje smo zatekli prazne i poluprazne police sa osnovnim životnim namirnicama. Police sa brašnom, uljem, šećerom, tjesteninom, rižom i toaletnim papirom na najvećem su ‘udaru’ kupaca, pa iako izgledaju sablasno prazne, trgovci nas uvjeravaju da nema mjesta panici i da namirnica neće nestati.

Ipak, kupci hrle svakodnevno u novu nabavku, te trgovci mole za solidarnost, a neki od njih su uveli i određene mjere kako bi se pobrinuli da se među građanima ne proširi panika, za koju svakako nema mjesta. Tako je u jednoj trgovini uvedena mjera da samo jedna osoba može uzeti jednu vreću brašna, no ipak kupci pronađu način da zloupotrijebe i takvu mjeru, te trgovci apeluju da se to ne čini jer nema potrebe za panikom i prevelikim gomilanjem namirnica.

Trgovci, također, upozoravaju i da bi ovaj period prevelike potražnje i kupovine mogao naškoditi radu trgovačkih centara, budući da sad građani kupuju, ali ne zbog toga što je povećana platežna moć, nego iz straha, te da će nakon ovog svi imati viškove namirnica zbog kojih bi tržni centri mogli biti prazni.

Ipak, mnogi od njih podsjećaju da nema šanse da nestane hrane, da nema potrebe da građani paniče, nego je potrebno da se svi pridržavaju mjera i ograničenja koja predlažu nadležne institucije i ustanove, kako bismo svi vrlo skoro izašli iz epidemiološke krize bez većih posljedica.

A u nastavku pogledajte kako to izgledaju police s osnovnim namirnicama u tržnim centrima u našem gradu. I ne zaboravite, sve informacije o pandemiji koronavirusa na našem portalu pratite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.