(FOTO) VIVA festival gostovao u visočkoj dolini piramida: Publika uživala u ostvarenjima 12 autora

388

Drugu godinu zaredom Visoko, odnosno Arheološko-turistički park “Ravne 2” su ugostili autore iz dvanaest zemalja svijeta, u okviru petog po redu VIVA Film Festivala, festivala ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma koji se održava u 17 bh. gradova.

MARKETING

“Hvala dr. Semiru Osmanagiću što je s nama, on je dio našeg tima i omogućuje nam da i ovdje pogledamo filmove. Ove godine smo dobili filmove iz čak 107 zemalja, a u Visoko smo doveli dvanaest autora koje smo imali priliku upoznati na ovim projekcijama, zajedno s njihovim ostvarenjima”, kazao je direktor festivala, Ratko Orozović.

Publika u Multimedijalnoj dvorani parka “Ravne 2” imala je priliku uživati u projekciji 12 filmskih ostvarenja iz oblasti ekologije i turizma, a projekciju filma imala je i tuzlanska autorica Jasmina Ovčina.

“Povod mog dolaska u ovaj predivni park je svakako bila projekcija filma “Neistraženi Konjuh”, koji je urađen u sklopu projekta koji promoviše prirodne vrijednosti Bosne i Hercegovine. Ono što je na neki način povezalo naš rad na Konjuhu i ovo što smo vidjeli u Bosanskoj dolini piramida je trud pojedinca da ukaže na ono što je ogromna vrijednost za razvoj ne samo pomenutih gradova u kojima se nalaze ova blaga, već cijele BiH i regije. Imali smo sreću da nas je dr. Osmanagić proveo kroz ovo područje i svaki pedalj je bio inspiracija. Toliko truda je uloženo, toliko toga nudi poruke, toliko toga nas inspiriše, da sigurno možemo očekivati u narednom periodu i neki film sa ovim ljepotama”, kazala nam je Ovčina.

Prisutne je pozdravio i domaćin, Semir Osmanagić, te se još jednom zahvalio na dolasku, na mogućnosti da park “Ravne 2” postane i filmski centar, a naglasio je kako se nada da će i u budućnosti Fondacija biti domaćin ovog filmskog događaja.

“Ponosan sam da mogu da pozdravim ekipu VIVA Film Festivala i gospodina Ratka Orozovića koji je naš cijenjeni i poznati umjetnik i koji se prihvatio ovako teškog posla, jer praviti festivale iz oblasti umjetnosti i kulture, na našim prostorima, nije nimalo lako”, naglasio je dr. Osmanagić.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara