FOTO / Završena dionica lokalne ceste Breza-Založje-Prhinje

964

U Brezi je završena i četvrta faza, a time i posljednja na izgradnji lokalne ceste Breza – Založje- Prhinje, dionica R-444 Haldija, čija je vrijednost 647. 916, 46 KM, od čega su sredstva općine Breza 544.916, 43 KM, a 103.000, 00 sredstva firme “Termo Beton”.
Izgradnja saobraćajnice je započeta 2016. godine, a radovi su se odvijali u četiri faze. Izgradnja predmetne dionice je dužine 880, širine 5,5 metara i pješačke staze duž cijele dionice širine jedan metar. Izveden je i prilaz prema gradskom groblju Liješće u dužini od 100 metara.

MARKETING

Načelnik općine Breza Munib Zaimović rekao je da je ovaj projekt od velike važnosti mještanima Mahale, ali i svima onima koji će koristiti dionicu, jer vodi prema Visokom.

– Hvala građanima koji su nam bili na usluzi, a posebna zahvalnost firmi “Termo Beton”, koji su dali svoj doprinos izgradnji ove ceste. Moram istaći da je značaj ove ceste višestruk, jer povezuje našu Općinu sa općinom Visoko, a uskoro se nadamo i prekategorizaciji ove dionice iz lokalne u regionalnu. Također, ne možemo zaboraviti ni historijski značaj koji ima ova cesta nazvana “Put spasa” – rekao je, između ostalog Zaimović.

Nakon završnog asfalta slijede aktivnosti na tehničkom prijemu ceste, izdavanju upotrebne dozvole i uplanjenju u katastarske planove.

 

Visoko.co.ba/OO SBB Breza

Komentari

komentara