Foto KornerFOTO: Zbog bojkota grupe igrača KK "Visoko" poražen od KK "Mostar" rezultatom...

FOTO: Zbog bojkota grupe igrača KK “Visoko” poražen od KK “Mostar” rezultatom 75:104?

Danas je, pod odbručima Kulturno-sportskog centra “Mladost” Visoko, odigrana utakmica 2. kola košarkaške A2 lige – grupa jug, u okviru koje su se susrele ekipe KK “Visoko” Visoko i KK “Mostar” Mostar.

Ova utakmica za domaću ekipu KK “Visoko” bila je prva utakmica ove sezone, nakon što su prošlog vikenda pauzirali prvo kolo, zbog malog broja ekipa koje se takmiče u okviru ove lige. Visočani su ugostili preporođenu i povratničku ekipu KK “Mostar” te su i posvjedočili njihovoj dobroj igri, iako su u prvom kolu igrači Mostara izgubili u Konjicu.

Na samom početku utakmice vidjelo se da Visočani teško pariraju gostujućim igračima i da igraju veoma konfuznu igru, koja ne daje nikakav konkretan rezultat. Gosti su već na početku stvorili veoma veliku prednost i na kraju prve četvrtine su imali prednost od čak 19 razlike, pri rezultatu 7:24. U drugoj četvrtini nadmoć gostujuće ekipe je nastavljena, te se na odmor otišlo ponovo sa prednošću u njihovu korist. Sam podatak da su Visočani već nakon prvog poluvremena imali čak 18 izgubljenih lopti odličan je pokazatelj loše i bezidejne igre domaće ekipe.

U nastavku utakmice nastavljena je ista, bezidejna igra domaćih, koja je itekako išla u korist gostiju iz Mostara, te su oni utakmicu mirno priveli kraju konstantnom prednošću u svojim rukama.

Konačni rezultat glasio je 75:104 u korist gostiju iz Mostara, te je ovo pokazatelj teške situacije u visočkom košarkaškom kolektivu, koji danas nije ponudio ništa dobro.

Ipak, kako smo prije utakmice, ali i u toku same utakmice, saznali od izvora bliskih Košarkaškom klubu “Visoko” ovakva loša igra visočkih košarkaša rezultat je teške finansijske situacije u ovom klubu. Kako su nam kazali naši izvori riječ je o pobuni određene grupe igrača, koji bojkotuju kako igru, tako i zadatke trenera i stručnog štaba, te su zbog toga Visočani danas upisali težak poraz, od čak 29 razlike.

Odgovore o ovoj situaciji u klubu potražit ćemo od zvaničnih izvora, tačnije od stručnog štaba kluba, stoga ne propustite da u narednim danima pratite vaš portal Visoko.co.ba, kako biste saznali više o budućnosti ovog kolektiva.

U narednom kolu KK “Visoko” gostovat će u Travniku, kod zaista nezgodne i ove sezone veoma dobre ekipe KK “Travnik”, koja je dovela nekoliko dobrih pojačanja u svoje redove, te će, ukoliko su navodi o bojkotu tačni, stručni štab imati veliki problem na ovom gostovanju.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE