(FOTO+VIDEO) MUP ZDK-a dodijelio PS Visoko nova vozila vrijedna 240.000 KM, primopredaji prisustvovali premijer Ganić i ministar Pekić

4803

Policijski službenici u Visokom bogatiji su za novih pet vozila, koja im je danas, svečanim raportom i primopredajom, dodijelilo Ministarstvo za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona. U prisustvu prvog čovjeka Vlade ZDK-a Mirze Ganića i ministra za unutrašnje poslove ovog kantona Darija Pekića izvršena je primopredaja četiri nova džipa i kombija, tzv. marice, ispred Policijske stanice Visoko.

MARKETING

Riječ je o vozilima koja su vrijedna više od 250.000 KM, te koja će zasigurno umnogome koristiti policijskim službenicima u obavljanju redovnih policijskih zadataka, a s ciljem postizanja još boljih rezultata u osiguranju sigurnosti na području ZDK-a.

“Želim da imate što manje posla, jer je naš interes što bolja sigurnosna situacija. Međutim, znamo da je u Visokom povećana stopa kriminaliteta, a posebno korištenje opojnih droga, tako da se nadam da će opremanje policije pratiti i bolji rezultati policije u borbi protiv ovih pošasti”, kazao je premijer Ganić.

Inače, ovo je prvi put nakon dugog niza godina da je policija u našem gradu dobila vrijednu donaciju u vidu vozila, te je istaknuta nada kako će ovom, ali i drugim aktivnostima, biti ojačan rad policije na području Visokog.

“Drago mi je da smo uspjeli završiti postupak nabavke vozila u ovoj godini. Želimo omogućiti našoj policiji najbolje uvjete za rad i borbu protiv kriminaliteta”, kazao je ministar Dario Pekić.

Premijer Mirza Ganić rekao je da su u budžetu ZDK za narednu godinu osigurana sredstva za blago povećanje plaća službenicima policije, a iduće godine planirano je i kadrovsko jačanje MUP-a. U prvom kvartalu planirano je raspisivanje konkursa za prijem 100 policajaca i 15 policijskih inspektora, od kojih će jedan broj biti angažiran i u Visokom.

“Kupovina ovih vozila predstavlja dio kontinuiranih aktivnosti MUP-a ZDK-a, koje se, uz maksimalnu podršku Vlade ZDK-a, poduzimaju na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih službi i službenika, što je značajan pomak u tim nastojanjima, te pokazatelj i potvrda velikog truda, napora i ulaganja na usavršavanju rada policijskih službenika, stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje istih na očuvanju lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona”, istaknuto je iz MUP-a ZDK-a na čijem čelu se nalazi ministar Pekić ranije tokom godine, povodom nabavke novih vozila.

Važno je dodati da je ovo dio kontinuiranih aktivnosti Vlade ZDK-a i ministarstva za unutrašnje poslove, te da su ranije tokom ovog mjeseca vozila dodijeljena i Policijskim stanicama Usora i Žepče, ali i da će ova aktivnost biti nastavljena i u narednom periodu.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

 

Komentari

komentara