(FOTO+VIDEO) Najveća Tik Tok zvijezda iz Visokog: Ko je Boško Sulejmanović?

4395
Foto: Visoko.co.ba
Foto: Visoko.co.ba

Kada bi za svaki pregled videa na društvenim mrežama naplatio po 1 KM, Boško Sulejmanović iz Visokog bio bi veoma bogat čovjek.

MARKETING

Naime, njegove snimke na popularnoj društvenoj mreži Tik Tok pogledale su hiljade korisnika, a neki njegovi snimci pregledani su i po više od 100.000 puta. Ipak, to u Boškovoj svakodnevnici ne znači mnogo, budući da on i njegova porodica žive u izuzetno teškoj situaciji.

Tačnije, ova jako siromašna porodica jedva da ima uslove za život.

“Ja imam u kući 11 sestara i braće. Voljela bih da fino živimo. Voljela bih neko nešto da nam pomogne, pošto mi se bavimo sa željezom, beremo željezo, limenke”, kazala nam je Boškova sestra Rasema.

Iako žive u teškim uslovima, Boško i njegova porodica i za šalu pronađu vremena, zbog čega je i on postao popularan na društvenim mrežama. Njihova nada je da će im ta Boškova popularnost donijeti barem malo bolje uslove za život. Njegova sestra Rasema ističe kako sva videa, unatoč vulgarnostima koje se tamo mogu čuti, ona shvata kao njegovu šalu koju Boško ispoljava kad je ljut, o čemu nam je i govorila u videu.

“On meni svašta govori. Kaže oženio sam sestru Rasemu, čim se ljuti na mene, on meni svašta kaže na Facebooku i TikToku. On se šali sa mnom. On to radi sa mnom kako ne bi neko drugi mene prosio, kako se ja ne bi udala on tako meni govori”, kazala nam je Rasema.

Ipak, pored tih šala, koje mnogi mogu shvatiti i kao neukusne, važnije je ono na šta želimo skrenuti pažnju, a to je teška situacija u kojoj se Boškova porodica nalazi. Djeca koja ne pohađaju školu, trošna kuća u kojoj stanuju važni su razlozi zbog kojih smo i odlučili napraviti ovu priču. A kako i sami ističu Boško i Rasema, oni bi voljeli da dobiju neku pomoć ili neki posao, kako bi mogli da prehrane svoju porodicu.

“Mi bi voljeli da radimo, da imamo nešto sa braćom i sestrama, da imamo nešto para i nešto da im možemo kupiti. Jer oni ne idu u školu i željeli bismo da im to omogućimo”, dodala nam je Boškova sestra.

Inače, Boško je postao u prethodnom periodu veoma popularan na društvenim mrežama i to je jedan od primjera u kojima vidimo sav besmisao društvenih mreža i takve vrste popularnosti. Tako, dok s jedne strane imamo veoma bogate korisnike društvenih mreža koji se na sve načine i uz pomoć novca trude dobiti nešto od te popularnosti, s druge strane stoji potpuno siromašan čovjek, samo sa mobitelom u ruci, kojem je, u konačnici, potrebna naša pomoć. Čovjek kojeg i bez novca, zbog svih njegovih specifičnosti, na Tik Toku gledaju desetine hiljada korisnika.

Ovim putem apelujemo na nadležne, ali i na sve one koji su to u mogućnosti da ovoj porodici pomognu, budući da su njima potrebne osnovne stvari za egzistenciju. Pozivamo vas da se odužimo svi Bošku, koji nas je toliko puta nasmijao svojim snimcima.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.