FOTO+VIDEO / Spot Zabranjenog pušenja sniman na visočkom aerodromu doživio premijeru, Visočanka Edna Slipčević jedan od scenografa na setu

2631
Foto: Almin Tabak

Prije nekoliko sedmica članovi kultnog rock sastava Zabranjeno pušenje snimili su novi spot za pjesmu “Kupi nas Ali”, a ono što je posebno zanimljivo jeste da su dijelovi za ovaj spot snimani na određenim lokacijama u Visokom.

Tačnije, nakon snimanja u Sarajevo, ekipa koja je ekranizirala drugu pjesmu na aktuelnom albumu Zabranjenog pušenja “Šok i nevjerica” preselila se na lokaciju visočkog aerodroma, gdje su snimljene završne scene.

“Pjesma ‘Kupi nas Ali’ s albuma ‘Šok i nevjerica’, jedan duet sa Sassjom, poznatom tuzlanskom repericom, govori o našem odnosu prema ovoj lijepoj zemlji, ali istovremeno i kako nju vide stranci. Ona zapravo govori o toj temi kako nekada ljudima i dosadi ljepota, dosadi dobrina i naprave od svoje zemlje džumbus. Međutim, nekim ljudima koji nemaju vode, zelenila, planina, behara ni potoka ovo se čini kao džennet, kao raj na zemlji”, kazao Sejo Sexon za Klix.ba o singlu koji će uskoro dobiti i vizuelno uobličenje.

Inače, jedan od scenografa na setu bila je i Visočanka Edna Slipčević, što je sigurno dodatno doprinijelo i promociji našeg grada kroz spot popularne bh. grupe. Ona je za naš portal kazala kako je, pored nje, na spotu učestvovao i veliki broj građana Visokog, koji su pomagali snimanje u ulozi statista.

Pored svega, frontmen Zabranjenog pušenja Sejo Sexon naglasio je da je singl “Kupi nas Ali” zapravo pjesma o strancu koji je fasciniran svim onim što imamo, ali što ne znamo da čuvamo i spram čega ne znamo da se odnosimo.

Ali, kojeg u spotu igra violinista Zabranjenog pušenja Robert Boldižar Robi, vratio se iz Dubaija privatnim avionom i kupuje sve ne pitajući za cijenu, a ulicama Sarajeva vozi se alimobilom.

Alimobil će u spotu biti legendarna crvena Zastava 750, koja je širim narodnim masama poznatija kao fićo.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara