(FOTO+VIDEO) Visočki trgovci upozoravaju: Pojavili su se prevaranti u našim trgovinama, budite svi oprezni

5234
Foto: Visoko.co.ba
Foto: Visoko.co.ba

Na adresu naše redakcije ovih dana stiglo je važno upozorenje, kada su nam se obratili određeni visočki trgovci koji su željeli ukazati na problem i pojavu prevaranata u trgovinama na području Visokog.

MARKETING

Kako su nam kazali, u njihovoj trgovini ovih dana dogodila se prevara, u kojoj je učestvovala zasad nepoznata djevojka.

“Ona je ušla u našu trgovinu, kod veoma iskusne radnice i poručila od nje xBon u vrijednosti od 70 KM. Naša radnica joj je izdala taj xBon, a u međuvremenu ona je poručila cigarete i onda kazala radnici da nema novac trenutno za xBon i da ga ne želi uzeti. Ipak, kasnijim uvidom u cijelu situaciju i pregledom snimaka sa fotografije utvrdili smo da je zapravo ova djevojka uslikala xBon prije izlaska iz naše trgovine i time otuđila 70 KM.

Naš cilj nije pronalazak ovog novca, nego želimo da ukažemo na to da su se pojavili ovakvi prevaranti, kako bi i druge naše kolegice i kolege trgovci sačuvali svoju imovinu, svoje poslove. Naša radnica je iskusna, kako smo već rekli, dugo godina radi u našoj trgovini i nije je lako prevariti, a ovi prevaranti bili su spremni na to, što znači da su i drugi u opasnosti”, kazali su nam vlasnici trgovine TR “Provalić” iz Mulića, koji su nam i prijavili ovaj slučaj.

Inače, oni su ovaj slučaj prijavili Policijskoj stanici u Visokom, gdje su im kazali kako ovo nije prvi slučaj, te da policijski službenici već aktivno rade na rasvjetljavanju ovakvih slučajeva.

U nastavku pogledajte i video sa kojeg je moguće vidjeti kako je tekla ova prevara.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.