Francuski astronaut svake sedmice nastupa na radiju

45

Francuski astronaut Thomas Pesquet, 43 nastupaće svake sedmice na javnom muzičkom radiju tokom svoje šestomjesečne misije u Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) ka kojoj treba da poleti 22. aprila.

MARKETING

Francuski muzički radio Fip se dogovorio o nizu emisija s tim astronautom, aeronautičkim inženjerom i pilotom koji će uz to svakodnevno na Twitteru objavljivati muziku sa svoje playliste sa ukupno 180 numera.

Pored toga, astronaut će svake sedmice pričati i o pjesmama, i o svom životu na Zemlji i na ISS.

Radio Fip koji navršava 50 godina, najavio da će na svom siteu imati tri playliste iz svemira: “Sanjajući u svemiru” – inspirisana pogledom na Zemlju sa ISS-a, “Radeći u svemiru” – za trenutke koncentracije i eksperimentisanja, i “Trčeći u svemiru” – o svakodnevnom životu.

Pesquet koji će biti drugi put u svemiru, ali sada kao prvi francuski komandant Međunarodne svemirske stanice, trebalo bi da 22. aprila sa Floride poleti privatnom američkom svemirskom letjelicom, a s njim će u kapsuli “Crew-2 Dragon” firme “Space X” biti još troje astronauta iz SAD i Japana.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.