Frenkie, Kontra i Indigo objavili videonajavu albuma “Egzil”

Jutros je objavljen Egzil Mix Tape u kojem je DJ Soul umiksao dijelove svih pjesama sa dolazećeg albuma Frenkija, Kontre i Indiga.

42

Album mixovi postali su tradicija Fm Jam ekipe i kroz njih fanovi mogu čuti šta sve dolazi u narednom periodu. Nakon prvog singla i spota “Đe Će Ko” na online platformama fanovi su imali priliku poslušati i “Teoriju Zavjese”. Sljedeći online singl je “Baš Svi” sa Ćelom i Abdijem, zvijezdama njemačke hip hop scene. Današnjim miksom fanovi su saznali i posljednje detalje albuma Egzil.

Fm Jam ekipa boravila je u Tokiju, a album je snimljen u tamošnjem Red Bull studiju. Kompletnu produkciju radio je Indigo, a u mixu mu se pridružio Ryu Kawashima. DJ Soul bio je zadužen za sve scratcheve na albumu, kao i danas objavljeni album mix. Mastering albuma obavio je Mischa Janisch u Sunshine Mastering studiju u Beču.

Egzil sadrži 13 pjesama: Tugy Plaky, Sad Bi Htjela, Tupakamaru, Repat s Rajom, Motaj Kablove, Baš Svi (feat. Ćelo & Abdi), Đe Će Ko, 4 Zida, Molotov, Teorija Zavjese (feat. Zijah Sokolović), Egzil, Testament, San.

Egzil izlazi na etiketi Universal Music 15.12. a može se naručiti na linku https://fmjam.lnk.to/Egzil .

Album mix snimljen je u Cafe Baru Sloboda u Tuzli.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.