Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo osvojile Kup BiH nakon pobjede protiv Lokomotive iz Brčkog

95

U Trening centru NS/FS BiH danas je odigran finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine za žene između SFK 2000 Sarajevo i Lokomotive iz Brčkog. Sarajevski tim je pobijedio sa 4:0 i tako došao do drugog trofeja u ovoj sezoni. SFK 2000 dolazi do prednosti u 8’. Šejla Selimović je sa lijeve strane poslala loptu ka Jasni Đoković koja izlazi sama pred gol Lokomotive i pogađa za 1:0. Đoković u 33’ iz kornera postiže drugi pogodak za sarajevski tim. Treći gol SFK 2000 postiže u 52’. Jasna Đoković je ponovo izvela korner, a igračica Lokomotive Ajla Zukić loptu skreće u vlastitu mrežu. Mejrema Medić u 69’ prolazi po lijevoj strani, ulazi u protivnički kazneni prostor i pogađa za konačnih 4:0.

MARKETING

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem je po završetku utakmice izjavila: „Čestitam svojim igračicama na pobjedi, ali i igračicama Lokomotive na dobroj igri. Utakmica je bila kvalitetna i obje ekipe su stvarale prilike. Nakon titule u prvenstvu mi smo ostvarili svoj drugi cilj ove sezone. Ambijent na tribinama je bio lijep zahvaljujući navijačima obje ekipe i to je dobra stvar za ženski fudbal u našoj zemlji.“

Pehare i medalje finalistima uručili su članica Komiteta za ženski fudbal NS/FS BiH Safija Mahmić i član Komiteta za takmičenje Rudolf Marić.

(scsport.ba)

Komentari

komentara