Gates: Pandemija za “bogati svijet” gotova do kraja 2021.

140

Suosnivač Microsofta Bill Gates procjenjuje da će pandemija virusa korona za “bogati svijet” biti završena do kraja 2021. godine, ali da će ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.

MARKETING

“Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak svijeta do kraja 2022. godine”, izjavio je Gates, prenosi američki sajt CNET.

Gates finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje Bill & Melinda Gates Fondacije.
Svjestan je da je pandemija sve zemlje svijeta vratila nekoliko godina unazad kada je riječ o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, piše Investitor.me.

Gates je kritikovao američki sistem testiranja na virus korona, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom. Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva virusa korona u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.

Gates vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara