Gdje je zeleno svjetlo: Semafor na najprometnijoj raskrsnici u Visokom može prouzrokovat veliku nesreću

2730
Foto: PrtScr
Foto: PrtScr

Prema Informaciji o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području grada Visoko za 2019. godinu, na području našeg grada registrovano je preko 13.700 vozila.

MARKETING

Tokom 2019. godine, na području PS Visoko, evidentirano je 329 saobraćajnih nezgoda, povrijeđeno je 120 lica, od kojih 98 lakše i 22 teže.

Smrtno su stradala 4 lica.

Uzroci većine saobraćajnih nezgoda su bili neprilagođena brzina uslovima puta, preticanje na nedozvoljenim mjestima, odnosno nepoštivanje saobraćajnih propisa, te vožnja pod dejstvom alkohola.

Ovo su zvanične informacije iz Policijske stanice Visoko, do kojih je došao portal Visoko.co.ba.

Zašto je ovo danas bitno?

Na društvenoj mreži Facebook, jutros se pojavio video koji prikazuje najprometniju raskrsnicu u Visokom – onu koja se nalazi na samom ulazu u gradsku jezgru kod TC “Suša” na kojem se vidi kako saobraćajna signalizacija NE RADI.

Naime, kao što se može vidjeti, jedan od semafora uopće ne pokazuje znak za odobrenje sigurnog prolaza, odnosno zeleno svjetlo!

Zato se pitamo, da li treba da se dogodi saobraćajna nesreća koja može imati teške posljedice po stanovnike Visokog, da bi se riješio ovaj veliki saobraćajni problem.

Podsjećamo, prošle godine, Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline Visokog pokrenula je projekat modernizacije svjetlosne signalizacije za regulaciju saobraćaja na raskrsnicama.

Riječ je o radovima rekonstrukcije postojećih kablova na semaforskim uređajima, zamjene dotrajalih stubova, te postavljanje novih semaforskih laterni za pješake i vozače s LED sijalicama.

Nakon ovoga videa, sami ocijenite kako su posao uradili nadležni iz Gradske uprave.

 

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara