Naslovnica Preporuka George R. R. ...

George R. R. Martin otkrio da će kraj “Game of Thrones” u knjizi biti drugačiji

11
Fanovi su najviše iskritikovali sudbine likova koje su pratili proteklih osam godina. Sudeći prema komentarima koji kruže internetom, najveće razočarenje im je priča o majki zmajeva Daenerys, nezaslužena pozicija kralja šest kraljevstava za Brana, kao i sudbina Jona Snowa.

Martin u svom blogu piše kako se kraj knjige “Game of Thrones” neće podudarati s krajem HBO-ove serije.

“Nemojte zaboraviti da ja radim u potpuno drugačijoj sredini od Davida i Dana. Oni su imali šest sati za finalnu sezonu, a ja očekujem da će moje posljednje dvije knjige popunitii 3.000 stranica. Ukoliko bude potrebno još stranica, dijelova i scena, ja ću ih dodati. Postoje dijelovi koji nikada nisu dospjeli na ekran i likovi koji su umrli u seriji, ali i dalje žive u knjigama. Čitači će barem saznati šta se desilo s Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny i njenom svinjom, Skahhazom Shavepate, Arianne Martell, Darkstarom, Vistarion Greyjoyjom, Ser Garlanom, Aegonom VI i mnogim drugim likovima koje gledaoci nisu imali šansu upoznati. I da, bit će tu i jednoroga. Kako će završiti, pitaju se ljudi. Isto kao u seriji? Drugačije?”, napisao je Martin.

On se u svom blogu prisjeća i kako je sve počelo kada je prvi put upoznao reditelje Davida Benioffa i D. B. Weissa.

“Prošla je gotovo decenija otkako smo se sastali u Palmu u Los Angelesu. Nisam mogao ni zamisliti kako je to početak putovanja koje će promijeniti moj život. Radio sam i prije priče za televiziju i filmove. Nikako nisam mogao pretpostaviti da će ova biti drugačija, da će postati jedna od najuspješnijih serija u historiji HBO-a, osvojiti brojne Emmy nagrade, postati najpopularnija serija na svijetu i transformisati grupu talentovanih i nepoznatih glumaca u velike zvijezde”, kaže Martin.

Posljednja epizoda “Game of Thrones” emitovana je 19. maja na HBO-u. Martin nije bio dio finalne sezone na kojoj su radili sami reditelji, bez njegovog scenarija. On je radio na završetku knjige, a još nije poznato kada će biti izdata.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.