Naslovnica ZDK Kultura Gimnazija i M...

Gimnazija i MSŠ Maglaj obilježili Dan nezavisnosti BiH

33

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, učenici i profesorice bosanskog jezika i književnosti Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i Mješovite srednje škole Maglaj priredili su prigodan program. Učenici su govorili o značaju ovog praznika, uz učešće literarne i dramske sekcije, kao i školskog hora.

Dodijeljene su nagrade za najljepše radove konkursa „Mirišu Bosnom naša proljeća“, gdje je u konkurenciji učenika Gimnazije najljepši rad napisao Mahir Rešidović, a iz Mješovite srednje škole Šejma Smajlović.

Na svečanosti se prisutnima obratio Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj koji je tom prilikom uputio čestitku povodom ovog značajnog praznika.

„Na nama je i danas veliki zadatak da branimo Bosnu i Hercegovinu, koja se između ostalog brani učenjem i knjigom, a to je ono što vi danas radite. Zbog toga, zaista želim svima vama dobre uspjehe u vašem školovanju. Nakon tog razdoblja svi oni koji žele nastaviti dalje usavršavanje, želim od srca da se bore za sebe, za svoju porodicu i za našu Bosnu i Hercegovinu. Želim svim Bosancima i Hercegovcima i svima nama čestitati Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Vama, draga djeco, zaista želim sve najbolje u životu“, kazao je načelnik Mahmutagić.

U sklopu programa dodijeljene su i nagrade učenicima koji su bili najbolji u poznavanju historije BiH od 1974. do 1995. godine gdje su se posebno istakli Haris Mustabašić (I mjesto) , Ajna Bradarić (II mjesto) i Mahir Rešidović (III mjesto).

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.