Gimnazija “Visoko”: Hanka Goralija ostvarila novi uspjeh

625

Učenica visočke Gimnazije Hanka Goralija je ponovo u vrhu najboljih matematičarki u BiH. Naime,u subotu, 27.2.2021. godine, održano je Izborno takmičenje za ekipu Bosne i Hercegovine za Evropsku matematičku olimpijadu za djevojke (EGMO), koja se održava već 10 godina i na kojoj svake godine prisustvuje oko 50 država (od toga oko 30 država oficijelno).

MARKETING

Takmičenje je održano online, u organizaciji Udruženja matematičara Kantona Sarajevo u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske. Učenice su radile 4 zadatka i izrada zadataka je trajala 4 sata. Na takmičenju je učestvovalo preko 50 učenica širom Bosne i Hercegovine. Hanka Goralija, učenica 4. razreda matematičko-informatičkog smjera, je zauzela 4. mjesto sa još jednom djevojkom nakon čega je slijedilo razigravanje. Na razigravanju Hanka je zauzela 2. mjesto, čime je osigurala 5. mjesto u sveukupnom plasmanu.

Iskrene čestitke našoj vrijednoj učenici i profesorici Rasemi Sirćo.

Visoko.co.ba/Gimnazija “Visoko”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.