Google čestitao Dan državnosti Bosancima i Hercegovcima

93

Google, najveći internet servis na svijetu, čestitao je Bosancima i Hercegovcima Dan državnosti BiH postavljajući zastavu naše zemlje na početnu stranu svoje tražilice.

Kao što obično radi, Google je na početnoj stranici servisa do kojeg se dolazi sa IP adresa na području Bosne i Hercegovine instalirao zastavu BiH koja se vijori ispred plavog neba.

Pored crteža posvećenog najvećem datumu u novijoj historiji naše zemlje, Google je počast odao za još 19 važnih svjetskih događaja među kojima su 300. godišnjica španske Nacionalne bilbioteke (vidljiv u Španiji), Dan svetog Davida (vidljiv u Velikoj Britaniji) i 200. godišnjica rođenja Frederica Chopina (vidljiv u Poljskoj).

Prvi Google Doodle predstavljen je davne 1998. godine u čast festivala Burning Man, a nacrtali su ga osnivači firme Google Larry Page i Sergey Brin kako bi obavijestili korisnike tada mladog pretraživača gdje se nalaze.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.