Goran Ivanišević u trenerskom timu Novaka Đokovića

428

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević novi je član trenerskog tima prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

MARKETING

Ivanišević je, u društvu Đokovićevog trenera Marjana Vajde, primjećen na terenima londonskog Wimbledona, na kojima se srbijanski igrač priprema za meč prvog kola protiv Philippa Kohlschreibera iz Njemačke, u ponedjeljak od 14 časova.

“Neobično je sve to, malo nenadan poziv, došao je prije nekoliko dana. Malo sam se iznenadio, putovao sam za Švedsku, Nole je htio da dođem i ranije, ali imao sam senior tur” još ranije dogovoren. Došao sam jutros na prvi trening – nažalost, izgleda da ću moći da budem tu samo prve nedjelje jer opet imam obaveze. Pokušavam da ih odložim, mada je toliko toga… Ipak, kada te zove jedan Novak Đoković, dosta se toga stavi sa strane”, rekao je Ivanišević srbijanskim izvještačima u Londonu, prenijele su Novosti.

Ivanišević je rekao da se nada da će saradnja potrajati.

“Ovo je veliko priznanje za mene kao trenera, jer ne bira Novak bilo koga niti po tome jesi li mu drag ili ne. Ako možeš da pomogneš, izabere te i drago mi je što su odabrali mene i što je Marjan Vajda saglasan sa time”, dodao je on.

Nije poznato da li je nekadašnji trener Marina Čilića, Tomaša Berdiha i Miloša Raonića angažovan samo za predstojeći Wimbledon, kao ni to da li će i u kojoj mjeri u narednom periodu biti zadužen za formu Novaka Đokovića.

“Ovo je neka vrsta upoznavanja. Mislim, znamo se mi, bio sam mnogo puta s njim na terenu, ali sa druge strane, sad sam prvi put s njegove. Malo smo porazgovarali o mom viđenju njegove igre, o tehničkim stvarima. Evo, sad ćemo se malo bolje upoznati, zbližiti, pa ćemo sjesti i vidjeti za dalje”, naveo je Ivanišević.

Đoković počinje odbranu titule na Wimbledonu protiv Kohlschreibera.

“Važno je da je Novak dobar u glavi i spreman da brani titulu. Kohlschreiber je dobar protivnik za prvo kolo, treba ga poštovati, ali Novak je u odličnom stanju. Vidim da je nekako ‘čist’, poraz u Parizu od (Dominika) Thiema malo ga je pomutio, ali mislim da je prvi favorit, ako sve bude u redu, mislim da će odbraniti titulu”, naveo je Ivanišević.

visoko.co.ba/federalna.ba/Beta

Komentari

komentara