Foto Korner

Gotovo 700 učenika i nastavnika iz Sarajeva uživali u magiji visočke doline piramida i parka Ravne 2

Više od 600 učenika i još sedamdeset nastavnika, kao i drugog osoblja sarajevske Osnovne škole „Isak Samokovlija“ u petak 24. maja je posjetilo Kompleks Ravne u Visokom, te Prahistorijski podzemni labirint Ravne i Arheološko – turistički park „Ravne 2“.

Mališani svih razreda imali su priliku uživati u brojnim sadržajima parka „Ravne 2“, educirati se o brojnim sadržajima koje su im predstavili uposlenici Fondacije, te uživati u igri u predivnom i sigurnom okruženju ovog jedinstvenog parka na našim prostorima.

– Ideja o dolasku kompletne škole na jedan izlet u Visoko rodila se preko Aktiva direktora, gdje smo saznali da su neke sarajevske škole već dolazile ovamo, pa smo se odlučili za svu djecu organizirati jedan zabavno-edukativni izlet. Učenici starijih razreda obišli su i tunele Ravne, dok su sva djeca uživala u brojnim sadržajima koje nudi ovaj park, kao i igri i zabavi. Zaista smo imali jedan predivan dan u prirodi, ne tako daleko od Sarajeva, prezadovoljni smo i danas smo se već odlučili da prvi jesenji izlet nakon povratka u školske klupe ponovo bude na ovo predivno mjesto. – kazala nam je direktorica Nevzeta Doljančić.

Mališani su imali priliku obići sve sadržaje parka, održana su i posebna predavanja i prezentacije o svim stvarima koje se nalaze u pomenutom parku, a ono što je posebno obradovalo školsko osoblje, jeste da se djeca nalaze na čistom i sigurnom mjestu, udaljena od gradske gužve, automobila i u predivnoj prirodi ispunjenoj brojnim edukativnim sadržajima.

Ideja o dolasku rodila se i nakon što su iz Fondacije, kao redovni vid aktivnosti, poklonili za školsku biblioteku knjige dr. Semira Osmanagića, a iz škole su se zahvalili Fondaciji na prekrasno osmišljenom i provedenom danu u jedinstvenom parku „Ravne 2“, kao i kompaniji „Centrotrans“ koja je angažirala čak 13 autobusa, kako bi sva djeca mogla biti dio ovog prekrasnog izleta.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh