Grad Visoko na SHF dao podršku svojim halal proizvođačima

874

Podršku ovogodišnjem Međunarodnom sajmu halal industrije Sarajevo Halal Sajam (SHF) 2019  dao je i Grad Visoko.

MARKETING

Adi Pašalić, stručni saradnik za poljoprivrednu djelatnost Odsjeka za privredu Grada Visokog je kazao kako Gradska uprava konstantno radi na promociji svojih kompanija i potencijala koje imaju.

“Ovaj put smo spojili turizam, prehrambeni sektor i halal certifikat, te smo predstavili naših devet kompanija koje imaju halal certificate pretežno iz sektora prehrambene industrije.”- kazao je Pašalić, te naveo kako na raznim sastancima, sajmovima koje organizuju pokušavaju promovisati svoje halal proizvođače.

Grad Visoko je uzeo učešće na ovogodišnjem Halal Sajmu u Sarajevu, te na izložbenom prostoru predstavio sve potecijale grada Visokog iz oblasti privrede, turizma i prehrambenog sektora.

Obzirom da se radi o sajmu koji promoviše halal certifikat i halal hranu, Grad Visoko je tom prilikom predstavio kompanije sa područja grada koje imaju halal certifikat. Ukupno devet kompanija iz Visokog implementuje halal standard i posjeduje halal certifikat.

Budući da je Grad Visoko u mnogim segmentima prehrambene industrije, naročito industrije mesa i prerađivačke industrije lider u regiji, ovo je bila odlična prilika da se prezentuju svi privredni potencijali u oblasti halal industrije.

Visoko.gov.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara