Građani pitaju: Ima li uprave, igrača, novca, takmičenja – postoji li RK Bosna Centrotrans?

1220
RK Bosna Visoko logo

Gotovo mjesec i pol dana prošlo je od posljednje Skupštine Rukometnog kluba Bosna Centrotrans, koja je održana 20. juna, a na kojoj su predsjednik Upravnog odbora kluba i sportski direktor kluba dali ostavke, čime je faktički klub ostao bez uprave. Sumnjivim radnja izbačen iz premijerligaškog takmičenja, bez okosnice ekipe koja je u međuvremenu prešla u druge klubove, te bez uprave, visočki sportski gigant ostao je na vjetrometini, svega nekoliko koraka od propadanja, a još uvijek nema nikakvih informacija o tome šta se dešava u klubu kada je riječ o sanaciji takvo stanja.

MARKETING

Upravo isto to se pitaju i građani, ljubitelji rukometa kojih ima mnogo u našem gradu, te je danas na facebook profilu našeg sugrađanina Emira Huseljića objavljen sljedeći status:

“Šta je sa rukometom u našem gradu, može li neko iz RK Bosna Visoko napisati neki status šta se dešava, koja smo liga, ima li uprave, ima li trenera, ima li para? Ima li išta osim talentirane djece koja su primorana tražiti rukometnu sreću u drugim klubovima, mada znam da svako visocko dijete najviše voli RK Bosnu? Mislim na prvi tim, jer u mlađim selekcijama donekle nešto i funkcioniše zahvaljujući, isključivo, roditeljima koji snose sve troškove jer da nema njih mislim da bi i ove selekcije imale status prvog tima pa možda i gori.”

Pitanje je ovo sugrađana koji se u posljednjem mjesecu ljetne pauze s pravom pitaju šta je sa nekadašnjim rukometnim gigantom iz Visokog, koji je bio svojevrsna senzacija na svim terenima diljem Bosne i Hercegovine.

hus bukva komentar rk bosna

Na ovaj status svoj komentar ostavio je i bivši predsjednik Upravnog odbora kluba, Edin Bukva, koji je kazao:

“Od Skupštine 20. juna, kada su predsjednik i direktor kluba podnijeli ostavke, formirana je radna grupa od 6-7 ljudi koji su trebali u roku mjesec formirati novi upravni odbor, ali očito su svi rokovi prošli, te prema zadnjim informacijama na sve pozive radne grupe oglušila se i Općina Visoko (vlasnik kluba, op. ur.), ali i svi sa kojima se razgovaralo o eventualnom aktiviranju u upravu kluba.

Drago mi je da se neko sjetio da spomene klub! Mislim da bi se trebali svi oni koji osjećaju nešto prema RK Bosna okupiti i zaustaviti gašenje ovog posrnulog giganta!!!”

Komentari

komentara