Gradonačelnik Ganić održao sastanak sa predstavnicima Udruženja slijepih iz Visokog

61

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić je održao sastanak sa predstavnicima Udruženja slijepih Visoko. Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja Elmedin Jusić i zamjenik predsjednika Esad Novokmet te je razgovarano o problemima sa kojima se ovo Udruženje svakodnevno susreće. Predsjednik Udruženja slijepih Elmedin Jusić je iskoristio priliku da uputi neizmjernu zahvalu gradonačelniku Ganiću na prepoznavanju i priznavanju važnosti ovog Udruženja obzirom da su u ovoj godini budžetom Grada Visoko planirana finansijska sredstva za potrebe udruženja građana koja okupljaju osobe sa invaliditetom. Jusić je istakao da su ciljevi ovog Udruženja podizati svijest građana, povećavati vidljivost te smanjivati predrasude o ljudima koji žive sa invaliditetom.

MARKETING

“Ovo je historijski važan momenat zbog činjenice da su budžetom grada Visoko za 2021. godinu predviđena finansijska sredstva za podršku funkcionisanja ovih udruženja te zbog činjenice da je gradonačelnik Ganić pokrenuo proces saradnje jer vrlo često pomoć bez saradnje zna biti neupotrebljiva”, istakao je predsjednik Udruženja.

Gradonačelnik Ganić je izjavio da se ova udruženja više ne moraju brinuti za podršku od strane Gradske uprave, te da će u skorije vrijeme biti potpisan sporazum oko implemetacije planiranih budžetskih sredstava.

“Izuzetno cijenimo značaj ovih udruženja spram podrške populaciji koji okupljaju i naša podrška neće izostati, a što ćemo potvrditi svojim djelovanjem u narednom periodu”, rekao je Ganić.

Visoko.co.ba/Gradska uprava

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.