Gradonačelnik Ganić: Tražim bolju organizaciju rada u Domu zdravlja Visoko!

1876
Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić uputio urgenciju upravi Doma zdravlja

Na svom zvaničnom FB Pageu gradonačelnik Mirza Ganić podijelio je sa građanima Visokog dopis koji je uputio JU Dom zdravlja Visoko, a koji se tiče bolje organizacije rada u Domu zdravlja Visoko:

MARKETING

Danas sam reagovao prema upravi JU Dom zdravlja Visoko i zatražio bolju organizaciju rada, te informisao o poduzetim aktivnostima koje treba da doprinesu poboljšanju uslova za sve nas, od pacijenata do zaposlenika!

U proteklom vremenskom periodu građani Grada Visokog su iskazivali veliko nezadovoljstvo spram organizacije posla u Domu zdravlja Visoko, a posebno kada je u pitanju dolazak vozila hitne pomoći na lice mjesta ili odvoz pacijenata prema kantonalnoj bolnici Zenica.

Sjećamo se da je vozilo hitne pomoći vozila medicinska sestra, da su pacijenti životno ugroženi prevoženi u kantonalnu bolnicu Zenica u privatnim automobilima jer nije bilo vozača, a evo danas ponovo imamo slične situacije.

ℹ️ Danas sam reagovao prema upravi JU Dom zdravlja Visoko i zatražio bolju organizaciju rada, te informisao o poduzetim…

Posted by Mirza Ganić on Tuesday, February 23, 2021

 

Zahtjevam da odmah bez odlaganja izvršite analizu trenutne organizaciju posla u JU Dom zdravlja Visoko, te unaprijedite ovaj vrlo bitan segment za živote naših građana.

Napominjem da smo u samo dva mjeseca svoga rada pokrenuli niz aktivnosti koje će značajno doprinijeti poboljšanju uslova rada JU Dom zdravlja Visoko, a što se ogleda u činjenici da je u 2021. godini planirano:

Sufinansiranje rada hitne medicinske pomoći u iznosu od 47.000,00 KM, što je značajno uvećanje jer je budžetom 2020. godine bilo planirano 10.000 KM, a izvršeno samo 5.000 KM

Sufinansiranje nabavke opreme u Domu zdravlja u iznosu od 225.000,00 KM, a što se odnosi na nabavku digitalnog RTG uređaja i ostale potrebne opreme za dijagnostiku
Finansiranje termo fasade i sanacija postojećeg ravnog krova na novoj zgradi sendvić panelima i sanacija kosih krvova na zgradi uprave i zgradi Hitne pomoći u iznosu od 215.598,26 KM

Također u saradnji s našim privrednicima pokrenuta je nabavka jednog vozila Hitne pomoći,koja je u završnoj fazi. Trenutno smo u fazi pregovora oko donacije i specijaliziranih kolica za trasport u vozilima hitne pomoći.

Foto: Facebook

Pored navedenog u toku je priprema za raspisivanje javnog poziva za izbor novih članova upravnog odbora kako bi se i ovaj segment značajnije unaprijedio, te svojim radom bio u službi razvoja ove izuzetno važne ustanove za sve građane Grada Visoko, koja je nažalost dovedena u stanje da ne može odgovoriti aktuelnom trenutku.

Očekujem da se uprava JU Dom zdravlja dodatno aktivira i počne raditi konkretno na poboljšanju i optimizaciji poslovnih procesa, te na projektima iznalaženja dodatnih prihoda i opreme, a ne samo da čeka aktivnosti Gradske uprave.

 

Visoko.co.ba/Mirza Ganić Facebook page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.