Gradonačelnik Ganić ugostio urednika vanjskopolitičke redakcije BHT1 Adisa Deljkovića

182
Danas je u kabinetu gradonačelnika Ganića upriličen prijem visočkog istraživača i uglednog novinara Adisa Deljkovića, koji je napisao knjigu “Moj put u Palestinu”.
U recenziji knjige Mufid Memija- vanjskopolitički analitičar, navodi: “Knjiga „Moj put u Palestinu“ romaneskna je priča o najdugotrajnijem kriznom žarištu savremenog svijeta – izraelsko-palestinskom konfliktu. Pisana je tečnim stilom, objektivno, jezikom činjenica…
Mnogostruko je informativno, nepretenciozno štivo, koje pruža uvid u život i u višedecenijsko stradanje jednog naroda pod surovom okupacijom i opsadom države koja, uprkos mnogim razlozima uma i morala, uživa široku međunarodnu zaštitu. Knjiga “Moj put u Palestinu” također je dokaz da novinarstvo i u našem vremenu može biti autentično angažirana i časna profesija.”
S obzirom da u našem gradu do sada nije bila upriličena promocija knjige, istu očekujemo odmah po popuštanju epidemioloških mjera.
“S obzirom na aktuelna dešavanja u Palestini, ovaj prijem je ujedno i prilika da pošaljemo poruku osude okupatoru koji provodi napade na vjernike za vrijeme molitve u svetom mjesecu Ramazanu, te da se svi zajedno solidarišemo s narodom Palestine,” istakao je gradonačelnik Ganić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.