Gradonačelnik Mirza Ganić: Moramo ubrzati izgradnju novog obdaništa u Visokom

126

Gradonačelnik Ganić je danas sa saradnicima obišao JU “Centar za predškolski odgoj i obrazovanje” Visoko i izjavio da je generalno zadovoljan onim što je vidio jer se u datim uslovima radi na najbolji mogući način.

MARKETING

“Odmah po zatvaranju obdaništa, dogovorili smo sa direktoricom Halimom Abdukić da uposlenici idu na godišnji odmor, da im nećemo smanjivati platu i da ćemo ispoštovati sva prava koja im pripadaju. Naime, mjera zatvaranja vrtića prouzrokuje više problema, najprije roditeljima koji su zaposleni i nemaju alternativnu opciju za čuvanje djece, a posljedično stvori se problem i ovoj ustanovi i njenim zaposlenicima jer čim nema djece i roditelja nema ni prihoda. Međutim, sinergijom i zajedničkim djelovanjem Gradske uprave i menadžmenta obdaništa uspjeli smo prevazići ova pitanja. Današnjim obilaskom utvrdio sam da je direktorica sa osobljem preduzela sve mjere da se naša djeca u ponedjeljak vrate u ovaj vrtić”, istakao je Ganić.

Gradonačelnik je izjavio je da se sada kao problem javlja činjenica da je Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica ograničio broj djece u grupama kojih sada ne može biti više od 15 te je za sada, u saradnji sa roditeljima, dogovoreno koja djeca neće ići u obdanište. Ipak, rekao je da je sretan što je broj oboljelih u relativnom opadanju te da smatra da će vrlo brzo doći do ublažavanja mjera i da će se u što skorije vrijeme sva djeca vratiti u ovu ustanovu.

“Takođe, iako se preduzimaju sve mjere koje su u našim mogućnostima, nakon obilaska prostorija postalo mi je sasvim jasno da moramo ubrzati izgranju novog obdaništa, kako bi se povećali kapaciteti, ali i poboljšali uslovi za boravak naše djece u obdaništu”, izjavio je na kraju gradonacelnik Ganić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.