Gradonačelnik Mirza Ganić posjetio OŠ “Alija Nametak” na Bucima

128

U srijedu je u Osnovnoj školi “Alija Nametak” Buci u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, a povodom svečanog obilježavanja Dana škole upriličena posjeta gradonačelnika Mirze Ganića te je tom prilikom sa direktoricom i školskim kolektivom održan radni sastanak.

MARKETING

Direktorica Amira Džafić je izrazila čestitke učenicima, uposlenicima i roditeljima učenika te istakla da je cijeli kolektiv počastvovan dolaskom gradonačelnika na ovaj važan dan.

Glavna tema održanog radnog sastanka bila je izgradnja područne škole u Goduši za koju je, dok je gradonačelnik Ganić bio na prethodnoj funkciji premijera, Zeničko-dobojski kanton finansirao izradu projektne dokumentacije i ishodovanje građevinske dozvole.

Gradonačelnik je izjavio da sada slijedi nastavak, a nastavak je ustvari početak radova.

“Naša djeca zaslužuju odgovarajuće uslove prvenstveno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu, a onda i u dijelu koji se odnosi na opremljenost školskih objekata. Mi vodimo računa o našoj djeci i zbog toga su budžetom Grada Visoko planirana značajna finansijska sredstva za izgradnju školskih objekata, a koja ćemo oplemeniti sredstvima nadležnog ministarstva i krenuti s prvom fazom izgradnje područne škole u Goduši. Nadam se da će ovo teško vrijeme što prije proći pa da ovakve praznike obilježavamo u većem broju, zajedno sa učenicima i veselim priredbama na koje smo navikli”, poručio je gradonačelnik Ganić.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.