Gradonačelnik Mirza Ganić ugostio načelnika PU II i komandira PS Visoko: Sigurnost građana na prvom mjestu

1231
U prostorijama Gradske uprave, načelnik PU II Fahrudin Pušina i komandir Policijske stanice Visoko Elvedin Fišek danas su razgovarali s gradonačelnikom Ganićem na temu poboljšanja sigurnosti, suzbijanja kriminaliteta, suzbijanja upotrebe opojnih droga, organizacije mirujućeg saobraćaja u Šarenim Hanovima, saradnje sa inspekcijskim službama, kao i brojnim drugim elementima iz domena saobraćaja, koje je neophodno poboljšati kako bi se unaprijedio sveukupni životni ambijent u Gradu Visoko.
”Gradska uprava će ojačati saradnju s policijskim strukturama i biti podrška istim kroz realizaciju različitih projekata, a kako bismo povećali stepen sigurnosti naših građana u svim segmentima. Od policije očekujemo punu profesionalnost u obavljanju svojih zadataka, te poduzimanje mjera prema počiniocima prekršaja bez obzira ko su, kako se zovu i čiji su.” – istakao je gradonačelnik Ganić”
Načelnik Pušina i komandir Fišek izvijestili su da se poduzimaju brojne operativne radnje koje će značajnije povećati stepen sigurnosti naših građana. Također, prezentirali su određene projekte koje je neophodno realizirati u narednom periodu, a kako bi se brže mogli identificirati počinioci krivičnih i prekršajnih dijela.
Gradonačelnik Ganić zahvalio se policijskim službenicima na aktivnostima koje provode kod nadzora nad poštivanjem odluka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, a koje su donesene u cilju zaštite zdravlja naših građana od širenja virusa Covid – 19.
Press služba Grada Visokog / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

MARKETING

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.