Gradska uprava Visoko: Održan radni sastanak u Domu zdravlja

123

U prostorijama JU “Dom zdravlja” Visoko održan je radni sastanak na kojem je analizirana trenutna epidemiološka situacija i potrebe javne ustanove. Prema zvaničnom podacima dolazi do blagog opadanja broja zaraženih koronavirusom, ali zabrinjava činjenica da značajan broj zaraženih ima težu kliničku sliku.

MARKETING

Analizirajući potrebe JU “Dom zdravlja” Visoko konstatovano je da postoji povećano korištenje vozila hitne pomoći, kako u samom gradu tako i do Kantonalne bolnice u Zenici. Cijeneći činjenicu da Zavod zdravstvenog osiguranja ne finansira u potpunosti trošak goriva, a da je došlo do značajnog povećanja broja pređenih kilometara, gradonačelnik Ganić je u koordinaciji s firmom “Aspino” d.o.o. Visoko osigurao cca 1500 litara goriva za potrebe vozila hitne pomoći.

“Dosadašnje aktivnosti su pokazale da smo u kratkom vremenskom periodu osigurali sve što je bilo neophodno i što je bilo iskazano kao potreba za kvalitentnije pružanje zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Visoko, a to ćemo raditi i u narednom periodu. Važno je istaknuti da je u toku i nabavka bijelih mantila, pantalona i prsluka za naše heroje u bjelom”, istakao je gradonačelnik Ganić.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.