Gradska uprava Visoko: Održan sastanak sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve

539

Paroh visočki protojerej Miljan Rađenović i paroh blažujski jerej Darko Danilović sastali su se danas sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem. S obzirom da uspješna saradnja gradonačelnika Ganića i protojereja Rađenovića traje već duži vremenski period, razgovarali su o nastavku održavanja dobrih odnosa.

MARKETING

Gradonačelnik se obavezao da će inicirati saradnju sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica i ministrom Edinom Ramićem, te je razgovarano o projektima za koje su gosti istakli da su im od značaja, a to su pomaganje infrastrukturnih projekata, popravljanje rasvjete, postavljanje kamere prema Crkvi sv. Prokopija i čišćenje pravoslavnog groblja.

Dotakli su se i teme vezano za nedavni događaj pokušaja iskorištavanja fizičkog napada na jedno lice u smislu vjerskih konotacija te su se svi složili da događaj nema nikakvih elemenata nacionalnog motiva.

“Od velike je važnosti održavanje međusobnog uvažavanja svih vjerskih i nacionalnih zajednica koje vijekovima, u slozi i međusobnom poštovanju i uvažavanju, obitavaju na našim prostorima”, rekao je gradonačelnik Ganić.

Visoko.co.ba / Gradska uprava Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.