Gradska uprava Visoko: Potpisani ugovori sa vjerskim zajednicama

92

U Gradskoj upravi Visoko gradonačelnik Mirza Ganić danas je sa predstavnicima vjerskih zajednica u Visokom, Medžlisa IZ Visoko, Medžlisa IZ Gračanica, Župne ekspoziture Svetog Bonaventure Visoko i Srpske pravoslavne crkvene opštine Visoko, potpisao sporazume o realizaciji sredstava iz budžeta Grada Visoko za 2021. godinu.

MARKETING

Po javnom pozivu, a prema Programu utroška sredstava Transfera za pomoć vjerskim zajednicama u budžetu Grada Visoko odobrena su sredstva u iznosu od ukupno 90.000 KM i to Medžlis IZ Visoko 47.000 KM, Medžlis IZ Gračanica 18.000 KM, Župna ekspozitura Svetog Bonaventure Visoko 8.050 KM, Srpska pravoslavna crkvena opština Visoko 16.950 KM.

Gradonačelnik Ganić je rekao da je raspodjela sredstava išla na način da je najprije svakoj vjerskoj zajednici predviđeno 5.000 KM, a onda je kao dalji kriterij uzet u obzir popis stanovništva iz 1991. godine. Također, gradonačelnik je istakao zadovoljstvo što u našem gradu imamo ovako dobre međuljudske i međuvjerske odnose te da u nadolazećem vremenu moramo nastojati da ih još više poboljšamo međusobnom saradnjom, zajedničkim radom, razgovorom i dogovorom.

Vjerske zajednice su dobivena sredstva obavezna trošiti namjenski, u skladu sa potpisanim sporazumima, te o navedenom podnijeti izvještaj Gradu Visoko.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.