ZanimljivostiReceptiGrčka čorba s limunom

Grčka čorba s limunom

Sastojci:

šolja pirinča

2 l bistre kokošje supe

3 žumanceta

kašika gustina

šolja mlijeka,

limun

kašika putera

kašika lista peršuna

biber, so

Pripema:

Stavite supu da provri, pa dodajte opran i ocijeđen pirinač. Kuvajte oko pola sata. Posebno umutite gustin, žumanca i mlijeko da dobijete glatku masu. Dodajte sok od limuna, dobro promiješajte pa masu u tankom mlazu sipajte u ključalu supu, neprestano miješajući, da se ne naprave grudvice. Kada se čorba zgusne, umiješajte puter i sitno isjeckan peršun. Poslužiti dok je vruće.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE