Grčka očekuje turiste, vakciniše sve turističke radnike

51

Grčka spada u zemlje koje se u velikoj mjeri oslanjaju na turizam i žele da se otvore za strane posjetioce koji su vakcinisani ili su nedavno imali negativan test na Covid-19, piše BBC.

MARKETING

Zbog toga planira da vakciniše do ljeta sve turističke radnike i poziva na izdavanje certifikata o vakcinaciji ili pasoša kako bi se stranim posjetiocima omogućilo putovanje.

Ministrica kulture Lina Mendoni smatra da su certifikati o vakcinaciji veoma važni kako bi se ljudi osjećali zaista sigurno i mogli da dođu i vide grčka arheološka nalazišta i muzeje.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.