Grčka ponovo otvara restorane, barove i kafiće uoči početka turističke sezone

84

Kafići i restorani u Grčkoj su u ponedjeljak ponovo otvoreni, prvi put u gotovo šest mjeseci, dok je zemlja počela ublažavati restrikcije vezane za koronavirus s ciljem otvaranja turističke sezone.

MARKETING

Kafići, restorani i barovi, koji su bili zatvoreni za sve osim za dostavu kada su početkom novembra uvedene mjere lockdowna, ponovo su otvoreni samo za vanjske usluge. Stolovi su postavljeni na određenu udaljenost kako bi se održale mjere fizičke distance.

Nije dozvoljeno stajanje za šankovima, kao ni muzika, prenosi AP.

Ponovno otvaranje uslijedilo je na državni praznik, dan nakon pravoslavnog Uskrsa, a mnogi ljudi iskoristili su toplo vrijeme da bi sjeli u kafiće.

Za stolom je dozvoljeno najviše šest osoba, dok osoblje mora provesti obavezna kućna samotestiranja na koronavirus. Noćni policijski sat koji je bio na snazi ​​od 21 se pomjera na 23 sata od ponedjeljka, a barovima, restoranima i kafićima dozvoljeno je da ostanu otvoreni do 15 minuta prije policijskog sata.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

 

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.