Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Grobari Visok...

Grobari Visokog zvanično su zabili i zadnji ekser u kovčeg JP RTV Visoko rasprodavajući preostalu imovinu kao na pijaci

1252
Svaki pravi Visočanin zna i sjeća se šta je RTV Visoko osnovana u vrijeme agresije značila za Visoko. Ista ta RTV  Visoko kasnije je pridodata Radio Visokom i nastalo je preduzeće JP RTV Visoko. Od 1995.godine do danas kako je koja vlast dolazila tako je uništavala to preduzeće i novinarstvo uopšte, a ova posljednja je i dokrajčila sa ishodom gašenje JP RTV Visoko i sumnjivom pravnom pretvorbom iz JP RTV Visoko u JU RTV Visoko sa ishodom desetak unesrećenih radnika, sudskim epilogom i stavljanjem javnog medija u službu samo jedne interesne grupe od novca poreznih obveznika iz javnog proračuna.
Posljednji ekser u kovčeg sahranjene JP RTV Visoko i prevarenih nepodobnih radnika, a što je djelo samozvanih medijskih “stručnjaka” dala je stečajna sutkinja koja je na ročištu dala odobrenje stečajnom upravniku da metodom slobodne nagodbe pronađe kupca i proda preostalu imovinu JP RTV Visoko. Od tih para se namiruju sudski troškovi, plata stečajnom upravniku, te povjerioci. A pojerioci su: Šest bivših radnika, Porezna uprava, PIO/MIO, Fond zdravstvenog osiguranja, Zavod za zapošljavanje (odnosno sve ono što se uplaćuje iz i na platu). U pitanju je cca.9.000KM.
Uspjeli su ovi grobari Visokog pretvoriti JP RTV Visoko u otpad sekundarnih sirovina gdje se rasprodaju radijatori, kotlovi, vrata, prozori, stari istrošeni kompjuteri, analogne televizije, ploče, arhiva…., a ono što se ne rasproda ići će na smetljište.
Podsjećamo, prije toga sve ono što vrijedi je odneseno u Altindag a vrijedilo je 13.000 KM prema procjenama vještaka. S tim da je ono što su odnijeli realno vrijedilo barem 40-50.000 KM
Kako saznaje Visoko.co.ba nositeljica izvršne vlasti stečajnom upravniku je dala rok od 15 dana da se isprazni zgrada. Prije toga su istjerani KUD Visoko i OO SDP Visoko. Navodno je stiglo i upozorenje mještanima privatnih kuća da se iza zgrade Doma kulture više ne vrše poljoprivredne aktivnosti što nedvojbeno ukazuje da će i Dom kulture uskoro postati lokacija kao možda ona u Rosuljama gdje je bila Veleprometova samoposluga i gdje će uskoro neko podoban i blizak napraviti neku stambenu zgradu.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.