Naslovnica Svijet Regija Hahn: Dva nov...

Hahn: Dva nova poglavlja za Srbiju nisu nerealna

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johannes Hahn kaže da je Srbija dobro napreduje u pregovorima sa Evropom unijom inače, prema njegovim riječima, ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja u junu.

35

“Mislim da Srbija dobro napreduje, inače ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja. Ne mogu da obećam, ali dva poglavlja nisu nerealna”, poručio je Hahn.

Komesar Hahn se u Briselu sastao sa ministarkom za evrointegracije Jadrankom Joksimović.

Sastanak je zbog obaveza dvoje zvaničnika održan na briselskom aerodromu, a Johannes Hahn je ocijenio da se svaka prilika mora iskoristiti kako bi se održao tok i napredovalo u procesu evrointegracija Srbije.

Najavivši mogućnost otvaranja dva nova poglavlja u pregovorima Srbije i EU do kraja juna, Hahn je naglasio da je vrlo zadovoljan ukupnim napretkom.

“Naravno da bismo svi mi željeli da to bude i brže i više, ali na kraju je kvalitet ono što se računa, a ne brzina”, kaže evropski komesar.

Na pitanje Tanjuga kako vidi napredak u dijalogu Beograda i Prištine i u kojoj mjeri to trenutno utiče približavanje Srbije EU, komesar Han je naglasio da je važno za obje strane nađu rešenje, ali i da to nije i jedino važno na putu evrointegracija.

“Moramo se fokusirati i na druge stvari. Danas smo opet razgovarali o neophodnim merama u oblasti vladavine prava. Postoji dosta posla koji je samo u odgovornosti Srbije i njenih vlasti”, izjavio je Hahn.

On je dodao da bi bilo idealno kada bi se paralelno radilo na više kolosijeka kako se ne bi gubilo vrijeme u procesu pregovora sa EU.

Odgovarajući na pitanje Tanjuga o tome koliko je zadovoljan podrškom koju zemlje članice EU daju Srbiji na putu pristupanja Uniji, komesar Han je ocijenio da ima onih koje su više ili manje naklonjene.

“A moj posao je da ih držim zajedno”, zaključio je Johannes Hahn.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.