Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Hajmo “...

Hajmo “Visočki”! Šefica kabineta općinske načelnice likuje na klevete protiv visočke firme Rampart iznesene u Hrvatskoj

6042

Orkestrirani udar na visočku privredu i visočke privrednike započeo je pisanjem iz Republike Srpske kada je oklevetan Muamer Ganić, vlasnik A.C Betanija koji zapošljava 60 ljudi i koji smeta konkurenciji. Audit iz Opela je utvrdio da su klevete protiv njega lično i njegove firme neosnovane i cijela priča će imati sudski epilog sa tužbama za klevetu.

Samo četiri dana poslije novi medijski udar na jednu drugu visočku firmu, PAK Rampart. Ovoga puta iz Hrvatske i preko sestrinskog portala istog imena i različite domene u BiH. I ovaj slučaj će imati sudski epilog sa teškim optužbama za klevetu, tako su nam rekli iz firme PAK Rampart nakon što smo provjeravali navode iz opširnog teksta o tome kako proizvodi ove firme u lancu Lidl u Hrvatskoj navodno štete hrvatskim građanima, dok iz Ramparta tvrde da se radi o konkurenciji koja želi da ovu visočku firmu na perfidan način izbaci iz tržišne utrke za kupce. Međutim tužba za klevetu se kako saznajemo neće završiti samo na dva portala istog vlasnika o kojem se mnogo piše u hrvatskim medijima (ČLANAK JUTARNJI.HR LINK).

Poražavajuće je, krajnje odvratno i degutantno i protiv svih mogućih visočkih interesa i suprotno svemu što se krilo iza slogana “Završimo započeto” je da šefica kabineta općinske načelnice, a u njenom odsustvu po vlastitom ubjeđenju nerijetko i načelnica, ovu neprovjerenu informaciju, koja nije udar samo na PAK Rampart, nego je udar i na sve ostale visočke privrednike, pa i BH privredu, ovakvu vijest dijeli na svom zvaničnom FB profilu!?

Kakva je to politika? Ako je uopšte politika? Kakvu poruku šalje svim ostalim privrednicima u Visokom jedan ovakav gest? Šta da očekuju budući potencijalni investitori u Visokom? Da se ovakav propust slučajno desio u Tešnju načelniku Suadu Huskiću ili možda u Kaknju načelniku Nerminu Mandri i da tamošnji šef kabineta ovako javno istupi protiv neke tešanjske i kakanjske firme, rok trajanja u službi bi mu bio kao u jogurta.

Svaki pravi Visočanin i onaj ko misli dobro Visokom treba da se stidi ovog nepromišljenog i katastrofalnog političkog gafa koji dolazi od nekoga ko živi s budžeta i platu prima od poreza upravo visočkih privrednika i firmi poput Ramparta.

Firma PAK Rampart zapošljava 150 radnika i ima isto toliko kooperanata. Svoju robu izvoze po cijelom svijetu sa prometom preko 30.000.000KM. Njihova roba se može naći na policama velikih trgovačkih lanaca popot Lidla, Konzuma, Plodina, Špara… U vrijeme nastajanja teksta koji je imao za cilj diskreditaciju ove visočke firme ( a koji očito ima i svoje fanove u Visokom) iz Ramparta je jučer i danas otputovalo za Hrvatsku šest šlepera robe i to za Lidl Hrvatska i Lidl Mađarska.

E sad, ako i pored svih navedenih podataka, neko smatra da je normalno likovati nad pokušajem medijskog linča iz susjedne Hrvatske onda je do njega, i nije nikakvo čudo zašto je trenutno Visoko tu gdje jeste i gdje je dobro samo stranački podobnim i onim uhljebima koji platu primaju od poreza visočkih privrednika.

Ovaj gest jasno ilustruje svu visočku zavist, bahiluk, dušmanluk, jad i političku nedoraslost i opravdava sve one negativnosti i atribute po kojima nazivaju Visočane izvan granica Visokog. Ovo je bruka i sramota za Visoko. Neko ko je na poziciji šefa kabineta prve osobe u Visokom u svojim javnim nastupima predstavlja i Visoko, a gesta Dinke Omanović svaki normalni Visočanin treba da se stidi jer ovdje se ne radi samo o trenutnoj situaciji u koju je dovedena firma PAK Rampart, ovdje se radi o Visokom.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.